18.8.21

Σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ενώ οι πρώτες ομάδες Αφγανών διαβαίνουν την μεθόριο!

Να αντιμετωπισθούν ως εισβολείς.
Juan
 Μπαίνουν ήδη στα πομακοχώρια!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί αύριο Τετάρτη 18 Αυγούστου, έκτακτο ΚΥΣΕΑ στις 11:00, προκειμένου τα μέλη του να εξετάσουν πώς -και αν- θα αντιμετωπιστούν οι ροές των Αφγανών παράνομων μεταναστών, οι οποίοι ήδη διαβαίνουν την μεθόριο με την Ελλάδα από τα όμορα κράτη της Τουρκίας και την Βουλγαρίας.

Σε ότι αφορά την Βουλγαρία βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 Αφγανοί στην χώρα και εισέρχονται σταδιακά στην Ελλάδα εδώ και μία εβδομάδα περίπου.

Τους Αφγανούς τους μετέφεραν δουλεμπορικά κυκλώματα από την Τουρκία στην Βουλγαρία. Χαρακτηριστικό είναι ότι πλημμύρισαν τα πομακοχώρια της Ροδόπης από Αφγανούς σε σημείο που οι ντόπιοι έθεσαν θέμα στις αρχές και ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ευρυπίδης Στυλιανίδης καλεί την κυβέρνηση να επέμβει, αλλά και να προχωρήσει στην πρόσληψη συνοριοφυλάκων!

Οι Αφγανοί εισέρχονται από περάσματα της οροσειράς της Ροδόπης και εισέρχονται στα χωριά της Οργάνης, της Μυρτίσκης και της Άνω Βυρσίνης,

Μπαίνουν μέσα στους οικισμούς και τρομοκρατούν τους φιλήσυχους Έλληνες μουσουλμάνους, οι οποίοι ανησυχούν για τις τύχες των γυναικών και των περιουσιών τους.

Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας μελετάται η ανάπτυξη Εθνοφυλάκων από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο, στα βόρεια σύνορα. Συγκεκριμένα μελετάται η περιοδική ανάπτυξη 2.000 ανδρών, οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τα περάσματα από την Βουλγαρία προς την Ελλάδα και μπορούν να τα «σφραγίσουν» αν τους δοθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός (βασικά όργανα νυκτερινής παρατήρησης).

Η κατάσταση αρχίζει να είναι κρίσιμη και οι πρώτοι όγκοι μεταναστών αναμένεται να φτάσουν στα ελληνικά σύνορα σε δύο εβδομάδες από σήμερα. 

Υπολογίζεται ότι 3-5 εκατ. Αφγανών θα βγουν από την χώρα με κατεύθυνση την Δύση, κατά βάση και πρώτο προορισμό την Ελλάδα.


https://www.defencenet.gr/