5.8.21

Νύχτα αγωνίας στην Εύβοια


 

Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης

Το zougla.gr βρίσκεται στo πύρινo μέτωπo της Εύβοιας όπου μαίνεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες, την ώρα που καίγονται εκτάσεις, περιουσίες και σπίτια.

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη της Αιδηψού μεταφέρθηκαν συνολικά 90 άτομα, καθώς και 3 σκυλιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι πολίτες είναι καλά στην υγεία τους.

Λίγο νωρίτερα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και το χωριό Σκεπαστή, ενώ σύμφωνα με το evima.gr, ένας βοσκός βρίσκεται εγκλωβισμένος με τα ζώα του σε ορεινή περιοχή κοντά στις Ροβιές.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να σταματήσουν τη φωτιά, με τον περιφερειάρχη να διατηρεί αμφιβολίες, καθώς όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «και σήμερα το πρωί είχαμε καθηλώσει τη φωτιά στο ίδιο χωριό αλλά λίγο αργότερα πήρε πάλι διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες».

Το δεύτερο μέτωπο στο οποίο επικεντρώνονται οι προσπάθειες είναι ένα τεράστιο μέτωπο που έχει σχηματιστεί μετά το χωριό Καλαμούδι και δυτικά από το χωριό Κουρκουλοί, που αρχικά κινήθηκε απειλητικά προς τη Μονή του Οσίου Δαυίδ και το Δρυμώνα. Οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν από πυροσβέστες, με τη βοήθεια από μηχανήματα απέτρεψαν τις φλόγες να φτάσουν μέχρι το Μοναστήρι το οποίο σώθηκε από θαύμα!

Πλέον καίγεται πευκόφυτο δάσος ακολουθώντας μία πορεία προς την Ιστιαία. «Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει εκεί. Ίσως είναι το πιο εφιαλτικό μέτωπο», τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης.

Αποστολή: Σωτήρης ΣκουλούδηςΤην ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να σταματήσουν τη φωτιά, με τον περιφερειάρχη να διατηρεί αμφιβολίες, καθώς όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «και σήμερα το πρωί είχαμε καθηλώσει τη φωτιά στο ίδιο χωριό αλλά λίγο αργότερα πήρε πάλι διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες».

Το δεύτερο μέτωπο στο οποίο επικεντρώνονται οι προσπάθειες είναι ένα τεράστιο μέτωπο που έχει σχηματιστεί μετά το χωριό Καλαμούδι και δυτικά από το χωριό Κουρκουλοί, που αρχικά κινήθηκε απειλητικά προς τη Μονή του Οσίου Δαυίδ και το Δρυμώνα. Οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν από πυροσβέστες, με τη βοήθεια από μηχανήματα απέτρεψαν τις φλόγες να φτάσουν μέχρι το Μοναστήρι το οποίο σώθηκε από θαύμα.

Πλέον καίγεται πευκόφυτο δάσος ακολουθώντας μία πορεία προς την Ιστιαία. «Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει εκεί. Ίσως είναι το πιο εφιαλτικό μέτωπο», τόνισε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης.