11.8.21

Δεν υπάρχει μόνο η αεροπυρόσβεση! Τι μας “έδειξαν” οι ξένες αποστολές


 Οι ξένες αποστολές πυροσβεστών που ήρθαν στην Ελλάδα μας υπενθύμισαν κάτι που φαίνεται ότι έχουμε ξεχάσει. Εκτός από την αεροπυρόσβεση υπάρχει και η πυρόσβεση! Τα επίγεια τμήματα που σβήνουν τις φωτιές οριστικά. 

Η σύγκριση ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ των ξένων πυροσβεστών με τους Έλληνες προκαλεί απογοήτευση. Οι Ρουμάνοι με χρήση ηλεκτρονικών μέσων ελέγχουν περιοχές ,σχεδιάζουν τις αποστολές τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια , έχουν εξασφαλισμένη την υδροδότηση των οχημάτων τους. Με δυο λόγια διαθέτουν ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. Ο οποίος δεν κοστίζει σίγουρα όσο ένα αεροσκάφος ή το ενοίκιο ενός ιπτάμενου μέσου.

Οι Έλληνες πυροσβέστες δεν διαθέτουν ούτε τα βασικά και αυτό είναι θέμα που το έχουν θίξει άπειρες φορές , όχι μόνο τώρα. Όπως και στις ΕΔ συχνά αναγκάζονται να πληρώσουν από τη τσέπη τους για αγοράσουν ειδικά άρβυλα ή άλλο εξοπλισμό που θα ΄πρεπε να τους παρέχουμε αυτονόητα. Ας μη συζητήσουμε για τα ηλεκτρονικά μέσα που βλέπουμε σε άλλες αποστολές αυτές τις ημέρες. Ας μη μιλήσουμε για τις τακτικές πυρόσβεσης που τις γνωρίζουν άριστα οι πυροσβέστες μας αλλά που δεν τους επιτρέπεται να ακολουθήσουν λόγω νόμων και διατάξεων. Το να αντιμετωπίζεις τη φωτιά με φωτιά για παράδειγμα , μέθοδος που σε κάποιες περιπτώσεις θεωρείται αποτελεσματική. Δεν θα ΄πρεπε όλα αυτά να τους τα έχουμε λύσει;

Δεν θα ΄πρεπε να έχει φροντίσει η Πολιτεία για τη διαρκή εκπαίδευση αλλά και για τον εκσυγχρονισμό αυτής; 

Έχει γίνει τίποτα απ΄ όλα αυτά;

Ας σταματήσουν λοιπόν κάποιοι να παριστάνουν τους “πατερούληδες” των πυροσβεστών που εκτός από τη πύρινη λαίλαπα κλήθηκαν μόνοι να διαχειριστούν την οργή και την απόγνωση του κόσμου. Ουδείς “πυροβόλησε” τους πυροσβέστες όπως ειπώθηκε. Την πολιτική μας στο θέμα πυρόσβεση πολλοί “πυροβολούμε” κι αυτό δεν είναι θέμα των μάχιμων πυροσβεστών που ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Στις φωτογραφίες Σέρβοι πυροσβέστες ενώ επιχειρούν στις φωτιές μας και μια άποψη από τον εξοπλισμό των Πολωνών… Για να έχουμε εικόνα.


https://www.militaire.gr/
_____________
Μιχάλης  Τσολάκης/  Efenpress