23.8.21

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Καρύστου - Εκκενώθηκαν οικισμοί


 Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα λίγο πριν τη 1.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/8) σε δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς Καρύστου Ευβοίας, που βρίσκεται ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι. Μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες και 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερο, ενώ σπεύδουν ενισχύσεις από Αλιβέρι και Χαλκίδα, τη στιγμή που συμβάλλουν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Καρύστου.

Σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας,ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται, ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι. 

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, η φωτιά είναι δύσκολη, ενώ στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 8-10 μποφόρ κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των εναέριων μέσων.

«Τεράστια είναι η φωτιά αυτή την ώρα μέσα στον οικισμό Κοκκίνη τον οποίο και εκκενώσαμε όπως και το Φυγιά», δήλωσε ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος στο evima.gr

https://www.huffingtonpost.gr/