25.8.21

Ξεκίνησε η εισβολή! Βίντεο ντοκουμέντο με εκατοντάδες παράνομους μετανάστες να περνούν τα σύνορα στον Έβρο

 

Μας γέμισαν ψέματα ότι τα σύνορά μας φρουρούνται και είναι αδιαπέραστα!
Juan

Η χώρα δέχεται υβριδικό πόλεμο, καθώς ξεκίνησε η εισβολή στον Έβρο. Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες περνούν τα σύνορα και έχει σημάνει συναγερμός σε αστυνομία και στρατό.

Πιο αναλυτικά, εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες υπό την καθοδήγηση Τούρκων διακινητών μέσω του ποταμού Έβρου διασχίζουν δύσβατα σημεία σε βουνά και στο ποτάμι και οδηγούνται επί ελληνικού εδάφους στα σύνορα του Έβρου.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που παρουσίασε χθες το OPEN, νεαροί άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, δείχνουν το σήμα της νίκης κατά το πέρασμά τους στην Ελλάδα.


Οι παράνομοι μετανάστες έχοντας περπατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα, μέσω Ανδριανούπολης και του χωριού Καπιτάν Αντρέεβο του δήμου Σβιλεγκραντ που βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας περνούν στα ελληνικά χωριά Δίκαια και το Ορμένιο στο τριεθνές.

Δείτε το βίντεο:

H έκρυθμη κατάσταση στο Αφγανιστάν και η ανησυχία για ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα προς την χώρα μας από μετανάστες που θα επιχειρήσουν να περάσουν στην Ευρώπη, έχει σημάνει συναγερμό στην αστυνομία και τον στρατό.

Ηλεκτρονικό δίχτυ, κάμερες και drone θωρακίζουν τα σύνορα

Μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις και την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι Ελληνικές αρχές προχωρούν σε σειρά ενεργειών για την προστασία των συνόρων σε Έβρο και νησιά.

Έτσι λοιπόν μετά την κατασκευή φράχτη μήκους 38 χιλιομέτρων στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία, με ύψος από 3 έως 5 μέτρα, προχωρά η διαδικασία οχυρωματικών έργων σε 57 υφιστάμενες φυλάκια και παρατηρητήρια.

Παράλληλα εντός του προσεχούς διαστήματος, θα απλωθεί ένα ηλεκτρονικό δίχτυ αποτροπής, με την εγκατάσταση καμερών κατά μήκος του Έβρου, αλλά και την συνεχή επιτήρηση με drones που έχουν την δυνατότητα επιτήρησης σε βάθος 10 χιλιομέτρων στα Τουρκικά εδάφη αλλά και την επιτήρηση από αερόστατο. Άμεσα μάλιστα αναμένεται και η πρόσληψη ακόμη 250 συνοριακών φυλάκων.

Σε επιφυλακή και τα νησιά

Την ίδια στιγμή σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, ενώ αναμένεται η μετακίνηση συνοριοφυλάκων από την ηπειρωτική χώρα στα συγκεκριμένα νησιά.

Συνοριοφύλακες επιτηρούν σε 24ωρη βάση με θερμικές κάμερες από παρατηρητήρια τα Τουρκικά παράλια και όταν διαπιστώνουν κίνηση σκαφών με μετανάστες ενημερώνουν το λιμενικό που με την παρουσία του αποτρέπει την προσέγγιση των Ελληνικών εδαφών στην οριογραμμή με τα θαλάσσια σύνορα της Τουρκίας.

https://warnews247.gr/