9.8.21

Φωτιά στην Εύβοια - Οργή κατοίκων: "Το έγκλημα έχει ονοματεπώνυμο. Κυριάκος Μητσοτάκης"


 

Τέλος δεν έχει ο εφιάλτης που ζουν οι Έλληνες και ιδίως οι κάτοικοι πολλών περιοχών της βόρειας Εύβοιας που τα τελευταία 24ωρα βλέπουν τη φωτιά να κατακαίει ανενόχλητη τα σπίτια, τα ζώα, τα υπάρχοντά και τις ζωές τους, ενώ παράλληλα ελάχιστες παρεμβάσεις βλέπουν να γίνονται από μεριάς της κυβέρνησης για να σωθούν οι περιουσίες τους.

Η Βόρεια Εύβοια καταστρέφεται και οι κάτοικοι απευθύνουν πολλαπλές κραυγές αγωνίας, δυστυχώς δίχως αποτέλεσμα. Οι ίδιοι επομένως, ρισκάροντας τις ζωές τους, επιλέγουν να μείνουν πίσω σε μια προσπάθεια να σώσουν ό,τι μπορούν.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η μαρτυρία στο κανάλι του OPEN μίας γυναίκας από το χωριό Καματριάδες Ιστιαίας στη Βόρεια Εύβοια, που έβλεπε από μακριά το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες και να λαμπαδιάζει, συγκλονίζει. Απελπισμένη και εξοργισμένη, η γυναίκα φωνάζει ότι το έγκλημα που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες έχει ονοματεπώνυμο.

“Η Πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει. Δεν υπάρχει πολιτική προστασία, δεν υπάρχει τίποτα. Εδώ συντελείται ένα έγκλημα που έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης”, δηλώνει η γυναίκα.

«Αφήνουν τη φωτιά να μας κάψει -Καμιά προσπάθεια να μας σώσουν»!

O Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών-Δασεργατών Εύβοιας, προχώρησε σε μια συγκλονιστική μαρτυρία με την οποία εκθέτει πλήρως την κυβέρνηση.

«Κοπρίτες και παλιοτόμαρα» οι κυβερνητικοί

Οι κάτοικοι είναι που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους είναι οργισμένοι με την κυβέρνηση, με έναν κάτοικο από το Πευκί να χαρακτηρίζει τους κυβερνητικούς ως «κοπρίτες και παλιοτόμαρα».

Δείτε το βίντεο

 

Η κυβέρνηση φρόντισε να αποδεκατίσει την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα είναι εδώ και μέρες ανύπαρκτες και η μάχη δίνεται από εθελοντές και κατοίκους. Χαρακτηριστικές οι εικόνες που παρακολουθούμε από το Πευκί στην Εύβοια, το οποίο σώζεται εξαιτίας της υπερπροσπάθειας των πολιτών.