10.8.21

Δεν είχαν ανανεωθεί οι συμβάσεις σε περίπου 5.000 δασοπυροσβέστες!!!

 


Καθώς οι φωτιές μαίνονται σε όλη την Ελλάδα, η ανάγκη για επίρριψη ευθυνών είναι ήδη έντονη. Εκτός από τους προφανείς ιθύνοντες, τους εμπρηστές στις περιπτώσεις εμπρησμού,  αναζητείται αν θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν γίνει κάπως αλλιώς για να μην φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει στο διάγγελμα του ότι χρόνος για κριτική και αυτοκριτική θα υπάρξει μετά το πέρας του συναγερμού, αλλά κάποιοι δεν μπορούν να περιμένουν τόσο.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση» η τρέχουσα κυβέρνηση δεν ανανέωσε τις συμβάσεις περίπου 5.000 εποχικών δασοπυροσβεστών που προσλαμβάνονταν μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H ΕΝΩΣΗ»:

«Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να κατασβήσουν τα τρία μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών στην Πελοπόννησο, έρχεται στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά η ανάγκη καλύτερης και αποδοτικότερης οργάνωσης της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας της χώρας.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση» είχε κρούσει και κρούει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για τη στελέχωση της πυροπροστασίας δασών, ζητώντας την επαναπρόσληψη των περίπου πέντε χιλιάδων (5000) συναδέλφων που απασχολούνται στην πυροπροστασία δασών μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔτων οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε. Παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία.

Για όλους αυτούς τους λόγους αναμένουμε από την κυβέρνηση να πράξει έστω και τώρα το αναγκαίο: να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους δημιουργώντας ταυτόχρονα ειδικό σώμα φορέων δασοπροστασίας. Κάτι τέτοιο θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ορθή οργάνωση και λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική προστασία των δασικών πόρων, της δημόσιας περιουσίας ,να μειωθούν οι δασικές πυρκαγιές και κατ΄ επέκταση να προστατευτούν ζωές και περιουσίες».

https://www.pontosnews.gr/

___

Μιχάλης Τσολάκης/ Efenpress