4.8.21

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων 40 ετών: Όλοι οι Στόλοι του US Navy σε πολεμική ετοιμότητα! Παγκόσμια κινητοποίηση του Ναυτικού των ΗΠΑ



Την μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων 40 ετών(!) ξεκίνησε το Ναυτικό των ΗΠΑ θέτοντας τους Στόλους σε πολεμική ετοιμότητα.

Σε μία κίνηση που χαρακτηρίζεται “πρωτοφανή” το US Navy προχωρά σε παγκόσμια κινητοποίηση των ναυτικών του δυνάμεων συγχρονίζοντας τους Στόλους σε 17 διαφορετικές Ζώνες Ώρας, από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο έως τη Νότια Σινική Θάλασσα και τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Η κίνηση προκαλεί εύλογη ανησυχία εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων με το Ιράν.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση εδώ και δεκαετίες

Το Ναυτικό των ΗΠΑ ξεκινά άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο που θα διαρκέσει έως τις 16 Αυγούστου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση εδώ και 40 χρόνια σε μια παγκόσμια προσπάθεια που στόχο έχει να στείλει μήνυμα σε Ρωσία και Κίνα ότι η Αμερική μπορεί να πολεμήσει ταυτόχρονα σε πολλαπλά μέτωπα.

Θα δοκιμαστούν όλα τα συστημάτων, νέα όπλα , μονάδες επιφανείας, υποβρύχια, αεροσκάφη, σε κατάσταση προσομοίωσης πολέμου σε πολλά μέτωπα.

“Η “Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας 2021″ σηματοδοτεί επιστροφή σε παρόμοιες ασκήσεις του Ψυχρού Πολέμου της δεκαετίας του 1980, αποδεικνύοντας αποφασιστικότητα και νέες ικανότητες” ανέφερε η Διοίκηση του 6ου Στόλου.

Η άσκηση έρχεται επίσης καθώς το Πεντάγωνο των ΗΠΑ αναβαθμίζει το δόγμα μάχης ώστε να αμυνθεί ενάντια σε επιθέσεις στα συστήματα επικοινωνιών και τα δίκτυα υλικοτεχνικής υποστήριξης.

“Μια προσομοίωση μάχης εναντίον ενός εχθρού υψηλού επιπέδου τον Οκτώβριο αποκάλυψε αυτά τα τρωτά σημεία και προκάλεσε αλλαγές” δήλωσε ο στρατηγός John Hyten, όπως αποκάλυψε το WarNews247 σε προηγούμενο άρθρο.

Είναι επίσημο – Στρατηγός ΗΠΑ: “Αποχωρούμε από Μ. Ανατολή λόγω Κίνας-Ρωσίας – Δεχτήκαμε συντριπτική ήττα σε προσομοίωση πολέμου” (βίντεο)

Προσομοίωση παγκόσμιου πολέμου εναντίον Κίνας-Ρωσίας

“Η Μεγάλη Ναυτική Άσκηση (LSE) περιλαμβάνει μονάδες που βρίσκονται σε 17 διαφορετικές Ζώνες ώρας. Οι Διοικητές θα δοκιμάσουν όπλα και εξοπλισμό σε όλο το φάσμα του ναυτικού πολέμου από τον τακτικό στον στρατηγικό, ενσωματώνοντας το Σώμα Πεζοναυτών για να καταδείξει την ικανότητα του παγκόσμιου στόλου μας να διεξάγει συντονισμένες επιχειρήσεις από τον ανοιχτό ωκεανό έως παράκτιες επιχειρήσεις”, δήλωσε ο αντιναύαρχος Gene Black , Διοικητής του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

“Στόχος της μεγάλης ναυτικής άσκησης, είναι επίσης να αποδείξει ότι οι αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις και οι Πεζοναύτες μας μπορούν να “αρνηθούν” στον αντίπαλο τον έλεγχο των θαλασσών, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο στον Δυτικό Ειρηνικό, όπου οι ΗΠΑ ελπίζουν να εμποδίσουν την Κίνα να καταλάβει την Ταϊβάν ή να καταλάβει τα νησιά Σενκάκου που διοικούνται από την Ιαπωνία” είπε ο Holmes .

Η άσκηση θα δοκιμάσει επιχειρησιακές μεθόδους και τεχνολογίες των ΗΠΑ, όπως η έμφαση σε μεγάλα πλοία και συστήματα υψηλών προδιαγραφών για τη δημιουργία μιας ευκίνητης, αποτελεσματικής δύναμης που έχει σχεδιαστεί να δέχεται πλήγματα και να συνεχίζει την μάχη χωρίς σοβαρό πρόβλημα” τόνισε ο Holmes.

«Με αυτήν την έννοια επιστρέφουμε στην προσέγγισή που είχαμε κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν είχαμε πολλά φθηνά, αρκετά καλά πράγματα και θα μπορούσαμε να χάσουμε μερικά και να συνεχίσουμε», είπε ο Χολμς.

«Αν δείξουμε στους αντιπάλους μας ότι αυτή η προσέγγιση λειτουργεί, ενισχύουμε την ικανότητά μας να αποτρέψουμε επίθεση εναντίον μας ή εναντίον των συμμάχων μας».

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν μόνο δυνάμεις των ΗΠΑ.

«Έχουμε μετατοπίσει την εστίαση μας από ένα μεμονωμένο Carrier Strike Group σε μια μεγαλύτερη προσέγγιση με επίκεντρο τον Στόλο, ανεβάζοντας το επίπεδο δυσκολίας ώστε οι Διοικητές μας να λαμβάνουν αποφάσεις με ταχύτητα και ακρίβεια που ξεπερνά τους αντιπάλους», δήλωσε ο ναύαρχος Christopher W. Grady.

«Η άσκηση αυτή είναι κάτι περισσότερο από απλή εκπαίδευση. Αξιοποιεί την ολοκληρωμένη δύναμη μάχης πολλαπλών ναυτικών δυνάμεων για την κοινή χρήση αισθητήρων, όπλων και πλατφορμών σε όλους τους τομείς παγκοσμίως».

 https://warnews247.gr/