23.8.21

ΟΗΕΔΕΣ. ΚΟΛΟΒΑ ΦΙΔΙΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1963 ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2021.

 




Toυ Α. Αντωνά.

Η ντροπή του ΟΗΕ: Η Διοικητής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ( αριστερά) μπροστά στα σύμβολα της κατοχής και του ψευδοκράτους, με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο του καθεστώτος στο «αρχηγείο».

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη ( και πόσες άλλες) έγινε στις *5/7/21 και το απέκρυψαν οι δόλιοι ΟΗΔΕΣ, μέχρι, που οι Τούρκοι δημοσίευσαν υπερήφανοι την πιο πάνω επαίσχυντη φώτο, για την Δτρια του ΟΗΕ στην Κύπρο…. Προς το παρόν ουδεμία απάντηση ή δικαιολογία από ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

*Kαθόλου τυχαία δεν πρέπει να είναι η επιλογή του μαύρου Ιουλίου … Μετά από 15 μέρες οι Τούρκοι εόρταζαν την Τουρκική Εισβολή του 1974. Προεόρτια;

Είναι προφανές πως η κυρία διοικήτρια  της Ειρηνευτικής Δύναμης από τη Νορβηγία με την ενέργειά της αυτή έχει ξεπεράσει τα όρια και παραβιάζει με τις πράξεις της αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και ομόφωνα ψηφίσματα του Διεθνούς Οργανισμού.

 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ.

Η Υποστράτηγος Ingrid Gjerde, από τη Νορβηγία, είναι η νέα Διοικητής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ).

Η κ. Gjerde, πρόσθεσε, διαδέχθηκε την Υποστράτηγο Cheryl Pearce από την Αυστραλία, η οποία «σχετικά κρατούσε αποστάσεις» … (;)

Έγινε κι αυτό. Η Διοικητής των Δυνάμεων της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ταγματάρχης Ingrid Gjerde, επισκέφθηκε το αρχηγείο των λεγόμενων τουρκοκυπριακών δυνάμεων ασφαλείας και φωτογραφήθηκε μπροστά από τις σημαίες της κατοχικής Τουρκίας και του ψευδοκράτους αλλά και την φώτο του γενοκτόνου του Ελληνισμού Αττατούρκ. Μήπως μας στέλλουν κάποιο συμβολικό μήνυμα;           ΕΣΩ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΚΑΜΑΡΩΣΕ, Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ κ. ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ, ΣΥΝΕΝΟΧΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΡΓΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΑΣ.. ΑΠΟ ΤΟ 1963 ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ.

1963-1964-1967-1967 …. ΟΗΕΔΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΚ, ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦ, ΣΑΜΠΟΤΑΖ, ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟ ΤΩΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΤΚ .. κ.ά.π. ΠΟΛΛΟΙ ΟΗΕΔΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΑΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΜΤ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΕΛΑΘΗΚΑΝ..

Αυτό είναι το μεγαλειώδες συμβολικό ποίημα του Ελύτη από το «Αξιον Εστί», που αρμόζει σε όλους τους άσπονδους «συμμάχους» μας επίδοξους ολετήρες του Ελληνισμού, αλλά το τιμημένο χώμα της Ελληνικής Κύπρου, ΠΟΤΕ δεν θα δέσει με την φτέρνα τους …. 

Ήρθαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας./Και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους./Έφεραν τον Σοφό, τον Οικιστή και τον Γεωμέτρη/ Βίβλους γραμμάτων και αριθμών /την πάσα Υποταγή και Δύναμη το παμπάλαιο φως εξουσιάζοντας./Και το φως δεν έδεσε ποτέ με τη σκέπη τους./Ούτε μέλισσα καν δε γελάστηκε το χρυσό ν’ αρχινίσει παιχνίδι· ούτε ζέφυρος καν, τις λευκές να φουσκώσει ποδιές./Έστησαν και θεμελίωσαν στις κορφές, στις κοιλάδες, /στα πόρτα πύργους κραταιούς κι επαύλεις ξύλα και άλλα πλεούμενα/τούς Νόμους, τούς θεσπίζοντας το καλά και συμφέροντα στο παμπάλαιο μέτρο εφαρμόζοντας./Και το μέτρο δεν έδεσε ποτέ με τη σκέψη τους./Ούτε καν ένα χνάρι θεού στην ψυχή τους σημάδι δεν άφησε· ούτε καν ένα βλέμμα ξωθιάς τη μιλιά τους δεν είπε να πάρει./Έφτασαν ντυμένοι «φίλοι» αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαια δώρα προσφέροντας./Και το δώρα τους άλλα δεν ήτανε παρά μόνο σίδερο και φωτιά./Στ ’ανοιχτά πού καρτέραγαν δάχτυλα μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά./Μόνον όπλα και σίδερο και φωτιά. ( Και ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ) Οδυσσέας Ελύτης

Αναφέρω μόνο δύο  ενδεικτικά γεγονότα περί της ανέκαθεν ξεδιάντροπης συνεργασίας των ΟΗΕΔΩΝ με το παράνομο ΤΚ καθεστώς και την Τουρκία, διότι είναι εκατοντάδες οι προδοτικές τους πράξεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον καιρό που πάτησαν το πόδι σαν …ειρηνευτές στα χώματα της Κύπρου που αντί να υπερασπίζονται τα θύματα πάντα αμοιβόμενοι με αργύρια από τους Τούρκους πρόσφεραν αφειδώς τις υπηρεσίες τους στους βαρβάρους … Με το αζημίωτο όπως πράττει σήμερα και η νέα δτής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που φιλοξενείται από το παράνομο καθεστώς σε ξενοδοχεία πολυτελείας και δέχεται πανάκριβα δώρα από αυτούς …. Η δόλια που ήρθε ντυμένη …φίλη …

Π.χ.

1963-1964΄Επικές μάχες Αγίας Τηλλυρίας – Γεώργιος Καρούσος Vs ΟΗΕΔΩΝ ….

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Υπό την σκιά των δεκάδων τουρκικών αεροπλάνων η ΕΦ θαρραλέα αγωνιζόταν, υπό βροχή βομβών εμπρηστικών ναπάλμ, πολυβολισμών που κτυπούσαν θέσεις της, αλλά σάρωναν και ΕΚ χωριά αμάχων …για λόγους αντεκδίκησης από την ντροπιαστική τους ήττα. Και όμως παρά την υπεροπλία τους, οι Τούρκοι έπαθαν πανωλεθρία. Οι γενναίοι Κύπριοι ξάφνιασαν τον διοικητή Γιώργο Καρούσο, ο οποίος μετά τις μάχες είπε: «Έλαβα μέρος σε δεκάδες μάχες, αλλά ποτέ δεν είδα τόσο απαράμιλλο θάρρος. Τους Κυπραίους τους θεωρώ «πελλούς» (τρελλούς), στα πεδία των μαχών…» 

Περίπου τα ίδια, δήλωναν και οι Ειρηνευτές, που παρακολουθούσαν από μακριά τους σίφουνες του Καρούσου να ισοπεδώνουν τα δεκάδες τουρκικά φυλάκια κάστρα των εξτρεμιστών. Μάλιστα οι κύριοι του ΟΗΕ, αφού εσκεμμένα, εγκατέλειψαν, τα στρατηγικά υψώματα του Λωρόβουνου, τα οποία ουσιαστικά παρεχώρησαν στους Τούρκους, γνωρίζοντας την υπεροπλία των Τούρκων, όπως επίσης ότι σε λίγο θα κτυπούσαν σμήνη τουρκικών αεροπλάνων, έβαζαν στοιχήματα, ότι οι Κύπριοι, ούτε καν θα προσεγγίσουν τους πρόποδες του Λωρόβουνου. (Οι Τούρκοι είχαν ήδη οχυρωθεί και ενισχυθεί από Τουρκία πολύ καλά.) Διαψεύσθηκαν οικτρά και δεν πρόλαβαν ούτε τα χέρια τους να τρίψουν, οι φιλότουρκοι…

Όταν οι μάχες εξελισσόταν ραγδαία, υπέρ της ΕΦ, οι κύριοι «Ειρηνευτές» θέλησαν να μπουν εμπόδιο σε νέες επίθεσεις των ΕΚ…

Τότε ο αδίστακτος Καρούσος, διότι και προηγουμένως οι κυανόκρανοι ειρηνευτές είχαν προτάξει τα τεθωρακισμένα τους σαν εμπόδιο πρόσβασης της ΕΦ και τα οποία απέσυραν, μετά από τελεσίγραφο του Στρατηγού Γρίβα, έφτασε στα όρια ανοχής των Ειρηνευτών, οι οποίοι πλέον πραγματικά χωρίς ντροπή έδειχναν την αθέμιτη τους συμμαχία και στήριξη προς τους εξτρεμιστές, οι οποίοι όταν πρώτοι άρχισαν επιθέσεις κατά αμάχων και παραβίαζαν τους όρους εντολής του ΟΗΕ, περί ανακωχής, ποτέ δεν παρενοχλήθηκαν. Ποτέ!

Αφού όπλισε τα δύο αυτόματα, που κρατούσε, μαζί με τους σκληροτράχηλους αδίστακτους άνδρες του, ρητά τους τόνισε, ότι «Εάν σε 5 λεπτά δεν αποχωρήσετε, τότε θα μείνετε μόνιμα εδώ μαζί με τους Τούρκους φίλους σας», δηλ. νεκροί. Παρακολουθώντας την αυτοθυσία και ηρωισμό του Καρούσου, μπροστάρη των Λοκατζήδων, κατάλαβαν πολύ καλά πλέον ότι σίγουρα δεν αστειευόταν… Οι ΟΗΔΕΣ αποχώρησαν μαζί με τα τεθωρακισμένα τους πριν περάσει το πρώτο λεπτό και δεν ξαναενόχλησαν… Είχαν πάρει το μήνυμα ότι ο Καρούσος δεν έπαιζε και δεν φοβόταν ούτε τα τεθωρακισμένα τους, ούτε και τις απειλές τους. Ήταν βέβαιοι πλέον οι κύριοι Σουηδοί του ΟΗΕ, ότι ούτε αυτούς θα άφηνε να τον παρεμποδίζουν, αλλά ούτε και τους Τούρκους πλέον να προχωρήσουν έστω ένα βήμα μπροστά. Μόνο πίσω και με ολοκληρωτική τους ήττα. Είχαν ξεπεράσει κάθε όριο και οι Τούρκοι και οι Ειρηνευτές! Προστιθεται ότι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, όταν ενημερώθηκε για τις μεροληπτικές πράξεις των ΟΗΕΔΩΝ υπέρ των Τούρκων, συμφώνησε απόλυτα, για την σθεναρή αντιμετώπιση τους, εκ μέρους των Ελλήνων αξιωματικών και της Ε.Φ.

1974.


 Η φώτο αυτή τραβήχτηκε στην περιοχή της Μιάς Μηλιάς, από την οποία πρώτα πέρασαν οι Βάρβαροι. Τους κατοίκους Ε/Κυπρίους ηρωϊκούς χωρικούς, αυτού του χωριού τους κατάσφαξαν όπως και άλλους, εκδικούμενοι που υποδέχτηκαν ηρωϊκα τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές στις 20 Ιουλίου και με τσουγκράνες, φτυάρια, κυνηγετικά δίκαννα τους αποδεκάτισαν. Ο αγροτικός δρόμος, που φαίνεται, μετά από αξίωση των δόλιων Ειρηνευτών, δεν είχε ναρκοθετηθεί, για να διευκολύνονται οι ίδιοι, στις μετακινήσεις τους....Τον δρόμο λοιπόν αυτό, που οδηγούσε προς Μεσαόρια, οι ~κύριοι~ τον παρέδωσαν στους Τούρκους εισβολείς, για να τον χρησιμοποιήσουν, για την προέλαση τους, με τα εκατοντάδες τανκς προς Μεσαορία, που ακόμη και με τις ερπύστριες τους καταπλάκωνα αμάχους και γυναικόπεδα...Και οι Ειρηνευτές με εγκληματική απάθεια όχι μόνο παρακολουθούσαν απαθείς αλλά και καθοδηγούσαν τους βαρβάρους μην χάσουν τον δρόμο για τον τελικό προορισμό. Ναι, συναυτουργοί και συνένοχοι πρώτου βαθμού...

Η φώτο τραβήχτηκε ίσως από τον Τούρκο αναταποκρτή Γκιουνεκσεβέρ ή το πιθανώτερο μάλλον, από το ζεύγος Τζων του BBC και την Χίλαρυ Μπίαρμαν του ABC, οι οποίοι καλά πληροφορημένοι ήταν και για τον χώρο ρίψης των πρώτων αλξιπτωτιστών και ακόμη, για τον χώρο απόβασης, αλλά και κατά την β΄ φάση και το δρομολόγιο των Τουρκικών δυνάμεων, τοποθεσίες από όπου τράβηξαν συνταρακτικό βίντεο και φώτο. Το ζεύγος θετική στάση κράτησε έναντι των ΕΚ και έψεξαν τα εγκλήματα πολέμου των βαρβάρων.....Κατά πληροφορίες οι φιλοκύπριοι Μπίαρμαν, μετά την εισβολή εγκαταστάθηκαν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου...

 

ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΘΕΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ  ΑΝΩΓΕΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ, ΑΦΟΥ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΑΤΑΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ….ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ….!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΕΣΧΑΤΩΝ … ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ. ΑΧΡΕΙΟΙ.

 

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΑΙΟΙ ΘΑ ….

Καρτερούμεν μέραν νύχταν – Δημήτρης Λυπέρτης

Καρτερούμεν μέραν νύχταν/να φυσήσ’ ένας αέρας/ στουν τον τόπον πόν’ καμένος τζι’εν θωρεί ποττέ δροσιάν,/για να φέξει καρτερούμεν το φως τζείνης της ημέρας/ποννά φέρει στον καθέναν τζαι χαράν τζαι ΛΕΥΤΕΡΙΑ./Την Μανούλλαν μας για πάντα μιτσιοί μιάλοι καρτερούμεν/για να μας σφιχταγκαλιάσει τζαι να νεκραναστηθούμεν./Η ζωή μας έν’ για τζείνην τζαι ζωή μας τζείνη ένι/ τζαι πως τρώμεν δίχα τζείνης τζι είμαστιν βασταεροί/έν γιατί με τ’ όνομάν της είμαστιν ποσκολισμένοι/πον το βκάλλουν που τον νουν μας μήτε χρόνια, με τζαιροί·/ξυπνητοί τζαι τζοιμισμένοι έν’ για τζείνην η καρκιά μας/που διπλοφακκά για νά ’ρτει τζαι να μείνει δα κοντά μας./Τα λαμπρά μας ούλλον τζι άφτουν τζι οι καμοί μας εν σιούσιν,/έν’ συμπούρκισμαν φουρτούνας των τζυμμάτων του γιαλού/έτσ’ οι λας έν’ που παθθαίννουν όντας ξένοι τζυβερνούσιν·/έχουν μέσα τους φουρτούναν τζι αν τους έχουν προς καλού/τζι όσον τούτοι τζι αν κραδκιούνται που την Μάναν χωρισμένοι,/η αγάπη τους περίτου γίνεται δρακοντεμένη./Πκοιος αντέκοψεν ποττέ του τον αέραν γιά το τζύμμαν/τζι έκαμέν το για ν’ αλλάξει φυσικόν τζαι να σταθεί;/Ομπροστά στον Πλάστην ούλλοι εν είμαστιν παρά φτύμμαν,/έν’ αβόλετον ο νόμος ο δικός του να χαθεί/τζαι για τούτον μιτσιοί μιάλοι για την Μάναν λαχταρούσιν/έν’ η γέννα, έν’ το γάλα, έν’ τα χνώτα που τραβούσιν./Είντα γάλαν ήταν τότες τζείντο γάλαν που βυζάσαν/ας αμπλέψουν να το δούσιν· είμαστιν ούλλοι εμείς./Αν περνούσιν μαύρα χρόνια σγιαν τζαι τζείνα που περάσαν/’πό μας ένας έν τζαι βκαίννει που την στράταν της τιμής/μήτ’ επλάστηκεν ποττέ του, τζι αν πλαστεί τζι αννοίξει στόμαν,/νεκρόν εννά τον ξεράσει τζαι του τάφου του το χώμαν.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ www.ledrastory.com