5.8.21

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Ηλεία - Εγκλωβισμένοι 150 άνθρωποι στο χωριό Κλαδέος - Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό!

Δεν είναι δυνατόν ξαφνικά η Ελλάδα να γέμισε πυρομανείς.
Θα πρέπει να αναζητηθούν οι δράστες ή σε "έλληνες"- τούρκους πράκτορες ή
σε τουρκοκατευθυνόμενους αλλοδαπούς, που βρίσκονται παντού.
Juan


 Άμεση εκκένωση του χωριού Κλαδέος αποφάσισε η Πυροσβεστική - Ζητήθηκε η συνδρομή και της ΕΛ.ΑΣ. - Στις φλόγες παραδόθηκαν οι Πεύκες

Ημεγάλη φωτιά στην Ηλεία, βρίσκεται μία ανάσα από την περιοχή που βρίσκεται το χωριό Κλαδέος και οι πυροσβέστες έκριναν ότι το πρέπει αμέσως να εκκενωθεί.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με το ilialive, βρίσκονται εκεί 150 άνθρωποι! Για την διαδικασία της εκκένωσης έχει ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας, έτσι ώστε να μην κινδυνέψει κανένας πολίτης.

Νέο μήνυμα του 112

Στις φλόγες παραδόθηκαν οι Πεύκες. Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται σε Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα Ηλείας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Βασιλάκι, Υψηλό, 'Ασπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, 'Ανω-Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα εκκενώστε τώρα προς Πανόπουλο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας». Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών Φρίξα και Κορτσά. Νέα πυρκαγιά σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα , στην ευρύτερη περιοχή Κολλυρίου – Λαμπετίου,  η  οποία κατευθύνεται στο χωριό Κρεμαστή. Στην περιοχή επιχειρούν 174 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν 6 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. 


Οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα και στο Χελιδόνι, ενώ σε συναγερμό έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές αρχές για τη Βύλιζα, που σύμφωνα με το ilialive.gr υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Δύο κάτοικοι της Αρχαίας Ολυμπίας, που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο κέντρο υγείας της περιοχής. Ο ένας κάτοικος φέρει ελαφρά εγκαύματα στην παλάμη του χεριού του και στα πόδια, ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των καπνών.

Στο χωριό Πεύκες καίγονται σπίτια, περιουσίες και αμνοερίφια, ενώ οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε γειτονικά χωριά για να σωθούν.

Απίστευτη μαρτυρία κατοίκου - «Ήμασταν εγκλωβισμένοι για 1,5 ώρα»

Λίγο νωρίτερα, όπως είπε κάτοικος στον τηλεοπτικό σταθμό Open, έμειναν εγκλωβισμένα για περίπου μιάμιση ώρα, περίπου 20 άτομα εξαιτίας της φωτιάς στο χωριό Πεύκες.

Όπως είπε στο OPEN TV ο κάτοικος της περιοχής, Νίκος Τζαβάρας κινδύνευσαν κάτοικοι, ενώ οι φλόγες έκαιγαν τις γύρω αυλές.

«Η φωτιά ερχόταν προς το μέρος μας με άγριες διαθέσεις. Με ιδιωτικά μέσα καταφέραμε και με την συνδρομή των αστυνομικών που ήρθαν στη συνέχεια καταφέραμε να ανοίξουμε τον δρόμο. Αυτοί που μείναμε πίσω είχαμε έτυχε και είχαμε υδροφόρες. Τα λεπτά περνούσαν απελπιστικά»,

«Στο χωριό έχουν καεί κάποιες αποθήκες και δεν μπορώ να γνωρίζω για σπίτια. Πιθανότατα έχουν μείνει πίσω και άνθρωποι, ο δρόμος από ένα σημείο και μετά ήταν ανοιχτός για να φύγει όποιος ήθελε, αλλά δε γνωρίζω»…

Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό!

«Ήταν 2 χιλιόμετρα από τον Πύργο, στην περιοχή Λαμπέτι. Εντοπίστηκε από τα συστήματα παρακολούθησης άτομο με μηχανάκι το οποίο, όπου σταματούσε, μετά από λίγο φούντωνε φωτιά».

Αυτή την αποκάλυψη έκανε στο Open ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συμπληρώνοντας:

«Αυτό προέκυψε τώρα. Και πολίτες είδαν τέτοια κίνηση από μακριά στο δάσος. Αλλά υπάρχει και εικόνα αυτής της σκηνής από άλλα συστήματα».

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι εστίες της φωτιάς «ήταν 150 με 200 μέτρα η μία από την άλλη, η φωτιά που ξέσπασε τώρα. Ταυτόχρονα! Τώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους εκεί δασικούς και αγροτικούς. Δεν έχει συλληφθεί, έχει εντοπιστεί».

https://www.pentapostagma.gr/