8.7.21

Η Τουρκία "κτυπά" την Ελλάδα μέσω Αφγανιστάν: Δυνάμεις μεταναστών "έσπασαν" την αμυντική διάταξη και εισήλθαν Ορεστιάδα (βίντεο)

 


Η Τουρκία δημιουργεί ενισχυμένες ροές παράνομων μεταναστών προς την περιοχή του Έβρου.

Ο κίνδυνος αυτή τη φορά τείνει προς διπλασιασμό καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να ελέγξει και να κατευθύνει το προσφυγικό κύμα από το Αφγανιστάν προς την Ελλάδα.

Τρεις προσφυγικές διαδρομές θέλει να ελέγξει η Άγκυρα

Η Τουρκία προσπαθεί να ελέγξει συνολικά τρεις προσφυγικούς διαδρόμους προς εργαλειοποίηση τους προκειμένου να πλήξει την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Επιζητά αποσταθεροποίηση των ευρωπαϊκών κρατών. Σύμμαχος της στην προσπάθεια αυτή είναι το Ιράν.

Ο πρώτος διάδρομος είναι αυτός της Βόρειας Αφρικής, ο δεύτερος μέσω Συρίας-Μέσης Ανατολής και τρίτος το Αφγανιστάν και η κεντρική Ασία. Οι δύο τελευταίοι καταλήγουν απευθείας στον Έβρο. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η Άγκυρα θέλει να κλειστεί η συμφωνία με τις ΗΠΑ για το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ελέγχοντας την πύλη εισόδου και εξόδου στο Αφγανιστάν, θα μπορεί να στέλνει παράνομα δεκάδες μετανάστες στήνοντας ακόμη ένα κύκλωμα διακίνησης. Ήδη λόγω της προέλασης των Ταλιμπάν δημιουργείται νέο κύμα προσφύγων, Αφγανών, Πακιστανών, Μπαγκλαντεσιανών που συγκεντρώνονται στα σύνορα Ιράν-Τουρκίας.

Δείτε τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι

Ορεστιάδα: Ροές μεταναστών Ασιατικής και Αφρικανικής καταγωγής

Συνεχίζονται καθημερινά οι ροές των λαθρομεταναστών στην χώρα μας μέσω του ποταμού Έβρου, με την περιοχή του Τριγώνου Ορεστιάδας να αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Νεαροί στην συντριπτική τους πλειοψηφία ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής, πέρασαν μέσω του ποταμού Έβρου στην Ελλάδα και βρέθηκαν το Ορμένιο περιμένοντας την αστυνομία να έρθει να τους συλλάβει...

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα έχουν αποθρασυνθεί θα λέγαμε, αφού και οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται σε συλλήψεις διακινητών, ενώ την ίδια στιγμή οι μετανάστες περνούν από διάφορα συγκεκριμένα περάσματα και εμφανίζονται στα παρέβρια χωριά και όχι μόνο.

Δεκάδες μετανάστες ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα 

Ένα βίντεο ντοκουμέντο εξασφάλισε το pameevro.gr, νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στο βίντεο αποτυπώνεται η αναμονή δεκάδων μεταναστών από το Πακιστάν, στις όχθες του Έβρου από την πλευρά της Τουρκίας, κυρίως στο βόρειο τμήμα, απ’ όπου περιμένουν να δοθεί το πράσινο φως από τον λαθροδιακινητή, ώστε να μπουν στο νερό και να περάσουν στη χώρα μας.

Περιμένουν την αλλαγή της βάρδιας των Αρχών και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα διασχίσουν το ποτάμι του Έβρου, για να βγουν σε “αφύλακτα” (εκεί όπου δεν υπάρχει φράχτης) σημεία ώστε να συνεχίσουν την πορεία τους.

Ορεστιάδα: Παράνομοι μετανάστες έφτασαν στο Ορμένιο και… δροσίζονται

Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, είναι οι παράνομοι μετανάστες που περνούν καθημερινά μέσω του ποταμού Έβρου στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή του Τριγώνου η κατάσταση έχει… ξεφύγει αναφέρει το evros-news.gr

Όπως βλέπετε στο βίντεο, πάνω από 15 παράνομοι μετανάστες νεαρής ηλικίας αφού πέρασαν στην Ελλάδα… δροσίζονται ανενόχλητοι λόγω της ζέστης, σε βρύση έξω από το χωριό.

Το κάνουν μάλιστα δίπλα σε άδεια, πεταμένα κουτιά επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, τα οποία πετούν οι αγρότες που παίρνουν νερό για τα ψεκαστικά τους από το συγκεκριμένο σημείο και φυσικά αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Δείτε το βίντεο

 https://warnews247.gr/