30.7.21

Δένδιας: «Μπορούμε να στείλουμε πυροσβεστικά αεροσκάφη» - Τσαβούσογλου: «Ευχαριστούμε»

Αφού το παίζουν ακατάδεκτοι, ας βάλουν τα... drones να σβήσουν τις φωτιές!
Juan

 Δεν απάντησε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου εάν δέχεται ή όχι την προσφορά για βοήθεια με αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών του Έλληνα υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Όπως αναφέρεται ο  Νίκος Δένδιας δήλωσε την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια εφόσον ζητηθεί, αλλά ο Μ.Τσαβούσογλου του απάντησε με ένα ξερό ευχαριστώ, χωρίς ωστόσο να ζητήσει την παραμικρή βοήθεια.

Μάλιστα όπως σημειώνουν Τούρκοι σχολιαστές καμία χώρα δεν προσφέρθηκε να βοηθήσει την Τουρκία στις καταστροφικές πυρκαγιάς που έχουν στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε τρία ανθρώπους.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι συνέβαλαν στην εξάπλωση της φωτιάς γύρω από την πόλη Μαναβγκάτ, που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα ανατολικά της Αττάλειας, και σε γειτονικά χωριά.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, ένας 82χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός στη διάρκεια της εκκένωσης της περιοχής Κεπεζμπελένι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Μαναβγκάτ, ενώ δέκα άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι στο γειτονικό φράγμα Οϊμαπινάρ.

 https://www.defencenet.gr/