21.7.21

Ο Ερντογάν έβαλε τη μαριονέτα του να “βγάλει γλώσσα” στην ΕΕ! Απίστευτο κείμενο από το ψευδοκράτος


 
Ένα ψευδοκράτος υποχείριο της Τουρκίας, εκδίδει ανακοίνωση απάντηση προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ! Ένα ψευδοκράτος που “στήθηκε” με μία βάρβαρη εισβολή των τουρκικών δυνάμεων τέτοια μέρα το 1974. Θα ΄χει ενδιαφέρον η ένταση της αντίδρασης της ΕΕ…Κι αυτό γιατί ο Τατάρ μπορεί να υπογράφει τη δήλωση, αλλά ο συντάκτης είναι ο Ερντογάν. Και τα όσα γράφει για την ΕΕ είναι τουλάχιστον εξευτελιστικά.

Το ανύπαρκτο κράτος εξέδωσε ανακοίνωση του… “ΥΠΕΞ” του στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής προκλητικά :

•Κατηγορεί την ΕΕ ότι δεν τηρεί “ουδέτερη στάση για την Κύπρο”!

•Ισχυρίζεται ότι τα Βαρώσια “είναι η γη της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και όπως κάθε κράτος,  έχει απόλυτη κυριαρχία στα δικά του εδάφη. Η απόφαση που έλαβε ο Πρόεδρος και η κυβέρνησή μας σχετικά με τα Βαρώσια και ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρό μας  είναι πολύ σημαντική για τον τουρκοκυπριακό λαό”.

• “Οι μελλοντικές μας αποφάσεις, όπως η απόφασή μας να εξαλείψουμε το καθεστώς της στρατιωτικής ζώνης του κλειστού Μαρά, θα ληφθούν με απόλυτο σεβασμό για τα δικαιώματα ιδιοκτησίας”.

• “Οι δηλώσεις των αξιωματούχων της ΕΕ που συνεχίζουν την ανεπιφύλακτη υποστήριξή τους στη ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν έχουν καμία ηθική κρίση. Η αναφορά του Μπόρελ στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία έχουν ήδη ακυρωθεί από τη βούληση του τουρκοκυπριακού λαού. Ο τουρκοκυπριακός λαός έχει αποφασίσει για το μοντέλο λύσης του Κυπριακού. Αυτή η απόφαση βασίζεται στην κυρίαρχη ισότητα του KKTC και στον σεβασμό της ισότητας . Αργά ή γρήγορα η ΕΕ θα συνειδητοποιήσει αυτό το γεγονός.
Παρά τις απειλητικές δηλώσεις της ΕΕ, που αγνοεί την ύπαρξη του τουρκικού λαού της Κύπρου, για άλλη μια φορά, τονίζουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά μας μαζί με τη μητέρα πατρίδα  Τουρκία”.

https://www.militaire.gr/