25.7.21

Λαϊκή «εξέγερση» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό -Χιλιάδες στους δρόμους σε Γαλλία, Αυστραλία ,Ιταλία και Ελλάδα


Λαϊκή «εξέγερση» σε πολλές χώρες για τα μέτρα που επιβάλουν οι κυβερνήσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Χιλιάδες στους δρόμους σε Γαλλία, Αυστραλία, Ιταλία και Ελλάδα.

Λαϊκή «εξέγερση» στη Γαλλία για τους εμβολιασμούς

Διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού και κατά των περιορισμών για την Covid-19 στη Γαλλία

συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Παρισιού, με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών να κάνουν χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.Δεκάδες χιλιάδες είναι οι διαδηλωτές και σε άλλες πόλεις, όπως στη Μασσαλία, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη, καθώς το γαλλικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει αυτό το Σαββατοκύριακο το κυβερνητικό νομοσχέδιο, που προβλέπει την καθιέρωση υγειονομικού πιστοποιητικού και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, καθώς και των πυροσβεστών.

Ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί, ενώ οι υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας προειδοποιούν για «φαινόμενο Κίτρινων Γιλέκων» και ριζοσπαστικοποίηση των διαδηλώσεων, στον απόηχο του χάους και των λεηλασιών από τις διαμαρτυρίες το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ενδεικτικές ήταν οι «ανελέητες» συγκρούσεις των δυνάμεων ασφαλείας με πυροσβέστες που αντιτάσσονται στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Κινητοποιήσεις κατά του lockdown στην Αυστραλία

Χιλιάδες οργισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν σε μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας το Σάββατο, μετά την επέκταση των περιορισμών του Covid-19.

Η παράταση του lockdown στο Σίδνεϊ και την πολιτεία της Βικτώρια μέχρι 30 και 27 Ιουλίου αντίστοιχα είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος να ξεχυθεί στους δρόμους προκειμένου να εκφράσει την αγανάκτησή του.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Ελευθερία» καθώς κατέβαιναν στο κέντρο του Σίδνεϊ χωρίς να φορούν μάσκες, μπλοκάροντας την κυκλοφορία. Μάλιστα περπατούσαν στο Haymarket, ένα προάστιο που χαρακτηρίστηκε ως «πυρήνας» κορωνοϊού από τους υπαλλήλους υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης – την οποία η αστυνομία της ΝΝΟ κήρυξε παράνομη λόγω των κανονισμών Covid-19 – έγιναν πολλές συλλήψεις, ενώ δεκάδες άνθρωποι κατηγορήθηκαν για αδικήματα μετά τη σύγκρουση με τις αρχές.

Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μελβούρνη, όπου διαδηλωτές άναψαν φωτιά έξω από το Κοινοβούλιο και έγιναν συλλήψεις, καθώς και στο Μπρίσμπεϊν. 

«Αυστραλία, ξύπνα» (Wake up Australia) ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό.

Κινητοποίηση και στην Αθήνα

Περισσότεροι από 10.000 πολίτες συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του εμβολιασμού και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεντρώσεις έγιναν και στην Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη.

Ξεσηκώθηκαν και στην Ιταλία

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών γέμισαν την πλατεία του Λαού στην Ρώμη με σύνθημα κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών και κατά του «πράσινου πάσου» για εμβολιασμένους.