19.7.21

Ν. Καραγιαννακίδης: 47 χρόνια μετά, το Κυπριακό παραμένει ανοιχτή πληγή στο σώμα του Ελληνισμού

 


Σχολιάζοντας τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την 2οη Ιουλίου του 1974 και την εισβολή των Τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«47 χρόνια μετά τον Αττίλα 1 και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, αποτελεί ντροπή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τον ΟΗΕ, για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, η Λευκωσία να παραμένει η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Η Κυπριακή Δημοκρατία αγωνίζεται ακόμη για τη δικαίωση της, έχοντας απέναντι της όχι μόνο την Τουρκία που αγνοεί επιδεικτικά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας

αλλά και τη διεθνή κοινότητα που συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά για την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας, την εισβολή και την κατοχή του 36% και πλέον του νησιού, τις δολοφονίες αμάχων, τους βιασμούς, τη λεηλασία πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, τον εκτοπισμό 162.000 Ελληνοκυπρίων από τις εστίες τους. 

Η σκέψη μας σήμερα είναι και στους Ελλαδίτες στρατιώτες που έπεσαν υπέρ Πίστεως και Πατρίδας εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974, αντιστεκόμενοι με αποθέματα γενναιότητας στους εισβολείς. Σε εκείνους τους Ήρωες που δεν δείλιασαν, που αψήφησαν το θάνατο, σε εκείνους που ανταποκρίθηκαν με ανιδιοτέλεια στο προσκλητήριο της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, αγωνιζόμενοι μέχρι τέλους για τα ιδανικά τους. 

Δεν ξεχνούμε, πως το Κυπριακό παραμένει ανοιχτή πληγή στο σώμα του Ελληνισμού. Σταθερός μας στόχος είναι να επικρατήσει στο τέλος η λογική και να ζήσουμε, στο άμεσο μέλλον, την Ανάσταση, την επανένωση της μαρτυρικής νήσου, στο πλαίσιο μια διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. 

Η εθνική μας αξιοπρέπεια επιβάλει παράλληλα να μην αυτοπυρπολήσουμε τις ρίζες μας. Το μεγάλο και αξιοπρεπές ΟΧΙ του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, η πολύτιμη παρακαταθήκη που μας κληροδότησε οφείλει να παραμείνει πολύτιμος οδηγός μας, φάρος φωτεινός που κατευθύνει τις δράσεις μας.

Αιωνία η μνήμη των αθώων θυμάτων της Κυπριακής τραγωδίας».


Νίκος Καραγιαννακίδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας - Α’ Θεσσαλονίκης

Τ 6946 007772

nikoskaragiannakides@gmail.com