11.7.21

Θράκη: 119750 μουσουλμάνοι γύρισαν την πλάτη στα παιχνίδια της Άγκυρας

 

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο οι μουσουλμάνοι στην Θράκη δεν βιώνουν έντονα μόνο την πολιτική της Άγκυρας στην περιοχή, κάτι που ήταν γνωστό εδώ και χρόνια στους ίδιους, αλλά διαπιστώνουν την κλιμάκωση των συνεχών παρεμβάσεων, των εκβιασμών, της διασποράς διχόνοιας και μίσους ως προέκταση της ριζοσπαστικής και εξτρεμιστικής πολιτικής του βαθέως Τουρκικού κράτους

Τα κηρύγματα μίσους του αυτοδιοριζόμενου ψευτομουφτή Ξάνθης, τις πιέσεις των εντεταλμένων της Άγκυρας, καθώς και τις εκτός διπλωματικού πρωτοκόλλου πολιτικές του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, τα βιώνουν στο πετσί τους και τα ανέχονται επειδή οι ίδιοι εκφράζουν το ουσιαστικό και μετριοπαθές Ισλάμ,  στέκονται συγχωρητικοί και υποχωρητικοί, αφού η βαθύτερη επιθυμία τους είναι να μην δημιουργήσουν προβλήματα στην πατρίδα τους την Ελλάδα.

Βλέποντας όμως ότι η Άγκυρα προσπαθεί συστηματικά και μεθοδικά να περάσει στην Θράκη το δικό της ακραίο και φανατικό Ισλάμ, αυτό του Isis και των Τζιχαντιστών, αρχίζουν και αποστασιοποιούνται ακόμα και με κίνδυνο να στιγματιστούν πλέον από το Τουρκικό Προξενείο.

Έτσι το Σάββατο το πρωί στην συγκέντρωση (κεντρική πλατεία Ξάνθης), εν μέσω πανδημίας, οι μουσουλμάνοι της Θράκης γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμα που έκανε το Τουρκικό Προξενείο διά των εγκαθέτων του,  για διαμαρτυρία – διαδήλωση ενάντια στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για την παράνομη εδώ και χρόνια, Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Μάλιστα μια ημέρα πριν, την Παρασκευή, στα Τεμένη υπήρχε έντονο και πιεστικό κάλεσμα στους πιστούς σε σημείο στυγνού εκβιασμού.

Αυτοί που υποτίθεται σέβονται τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, διαδήλωσαν χωρίς να έχουν την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια αστυνομική αρχή, η οποία ανέχτηκε την παράνομη συγκέντρωση όπως έκανε βέβαια και με άλλες διαδηλώσεις στο παρελθόν.

Στην συγκέντρωση ανταποκρίθηκαν μετά βίας 200-250 άτομα σε μια ισοπεδωτική και αφοπλιστική απαξίωση της προσπάθειας δημιουργίας αναταραχής και καλλιέργειας κλίματος δυσφορίας σε βάρος του Ελληνικού Κράτους. Στην πρώτη γραμμή οι γνωστοί εντεταλμένοι τρόφιμοι του Τουρκικού Προξενείου, ο κατακαημένος Δήμαρχος Μύκης που παλεύει να κρατήσει ισορροπίες αν και καταγόμενος από τον Δήμο Μύκης ο οποίος Δήμος ουδεμία σχέση έχει με τουρκογενείς αλλά αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η πίεση του Προξενείου μπορεί να αλλοιώσει συνειδήσεις και συμπεριφορές, και δύο βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανάμεσα τους ο Χουσεϊν Ζεμπέικ του ΣΥΡΙΖΑ, και δυστυχώς και ο Ιλχάν Αχμέτ του ΚΙΝΑΛ από τον νομό Ροδόπης. Η παρουσία των δύο κοινοβουλευτικών ανδρών είναι ίσως η πιο αρνητική πτυχή της σημερινής εκδήλωσης, καθώς είναι ανεπίτρεπτο Ελληνες βουλευτές να ενθαρρύνουν προσπάθειες αμφισβήτησης της ελληνικής έννομης τάξης και να στηρίζουν παράνομες οργανώσεις και συμπεριφορές που ενθαρρύνονται και οργανώνονται από ξένο κράτος. Ισως η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και ο Πρόεδρος της κος Τασούλας να επιληφθούν του συγκεκριμένου περιστατικού. Επίσης θα πρέπει να ερωτηθεί και η Αστυνομία πώς επέτρεψε την τέλεση της συγκέντρωσης χωρίς την απαιτούμενη άδεια ενώ θα πρέπει να απαντήσει αν υπεβλήθη αίτημα, από ποιόν και αν εξετάστηκε ή όχι.  Γιατί δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα σε όσους συμμετείχαν ενώ η Εισαγγελία θα πρέπει να ερωτηθεί αν επιλήφθηκε του περιστατικού εφόσον παραβιάσθηκαν τα μέτρα που διέπουν την αδειοδότηση και έγκριση ανάλογων συγκεντρώσεων και συναθροίσεων, ειδικά όταν πολλοί από τους παρευρισκόμενους δεν φορούσαν μάσκα και δεν τηρούσαν αποστάσεις ασφαλείας.

Οι μουσουλμάνοι της Θράκης έστειλαν ένα βροντερό μήνυμα. Οι λιγοστοί πλέον υπάλληλοι του Τουρκικού Προξενείου, οι κήρυκες του διχασμού και της αναταραχής που δεν διστάζουν να διακινδυνεύσουν την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων θα πρέπει να κατάλαβαν ότι έχουν πλέον απομείνει μόνοι και γραφικοί. Κάποιοι προβεβλημένοι όμως πρέπει να καταλάβουν ότι το να πατάς σε δύο βάρκες δεν αποτελεί πλέον σοφή επιλογή γιατί εκτός της Τουρκίας, σε βλέπουν και οι συμπολίτες σου.

https://www.viadiplomacy.gr/