9.6.21

Η Λετονία ετοιμάζεται να αγοράσει τουρκικά UAV και η αφέλεια της ελληνικής διπλωματίας…

 


Την ώρα που η Ελλάδα πρωτοστατούσε στο μέτωπο κατά της Λευκορωσίας -δηλαδή της Ρωσίας- η Πολωνία υπέγραφε συμβόλαιο αγοράς τουρκικών UAV Bayraktar! Μία ακόμη χώρα του “αντιρωσικού μπλοκ”, η Λετονία ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και το ερώτημα για το πόσο αφελείς φαινόμαστε με το να σπεύδουμε να παριστάνουμε τον “καλύτερο μαθητή” των δυτικών “συμμάχων και φίλων μας” επανέρχεται…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του defenseworld “η Λετονία θα μπορούσε να ακολουθήσει την Πολωνία ως το δεύτερο κράτος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ για να παραγγείλει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Τουρκίας.
Ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας Artis Pabriks επικεφαλής  αντιπροσωπείας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Baykar στην Άγκυρα .
Η Baykar Defense δημοσίευσε μια δήλωση μετά την επίσκεψη μαζί με μια φωτογραφία με τον υπουργό Pabriks να στέκεται μπροστά από το Bayraktar TB2. Ο ίδιος δήλωσε ότι «η τουρκική βιομηχανία έχει τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα στην έρευνα και ανάπτυξη, και την εκτιμούμε πάρα πολύ ως σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. ”
Αργότερα σε απάντηση σε έναν ακόλουθο  του στο  Twitter που ρώτησε «Πότε μπορούμε να περιμένουμε τα Bayraktar TB2,απάντησε: «Ελπίζω σύντομα».
Έγραψε επίσης στη σελίδα του στο Facebook: «Είναι προς το συμφέρον της Λετονίας να προωθήσει εποικοδομητική συνεργασία σε αμοιβαία σημαντικά θέματα με την Τουρκία και τη στρατιωτική της βιομηχανία. Η Τουρκία είναι  εταίρος μας στο ΝΑΤΟ και είμαι βέβαιος ότι η κοινή μας συνεργασία θα βοηθήσει στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Λετονίας καθώς και της τοπικής στρατιωτικής βιομηχανίας μας. ”
«Τα αεροσκάφη είναι ο τομέας στον οποίο δίνουμε προσοχή και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μεγάλη προσοχή. Τα συστήματα Drone δημιουργούν πολλές πρόσθετες επιλογές για τη Λετονία και επιτρέπουν να αυξήσουμε πραγματικά τις ικανότητες μάχης μας. Για να συζητήσω την περαιτέρω συνεργασία στην άμυνα και την ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας, αυτή την εβδομάδα επισκέφτηκα την εταιρεία κατασκευής συστημάτων drone Baykar. ”

Τον περασμένο μήνα,  η Baykar πούλησε 12 drone της Bayratkar TB2 στην Πολωνία.

Εμείς ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους “ανατολικούς συμμάχους”, διαταράσσοντας κι άλλο τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, την ώρα που εκείνοι ενισχύουν την τουρκική αμυντική βιομηχανία…

https://www.militaire.gr/