10.6.21

Μιχάλης Ιγνατίου στο OPEN: Τα ανυπόστατα σενάρια του Ερντογάν, πρόκειται για αδίστακτο άνθρωπο

 

Στα σενάρια που διακινούνται από την Τουρκία, σε ενορχήστρωση Ερντογάν για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος – αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο ιδρυτής της Hellas Journal μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και τη Νίκη Λυμπεράκη σημείωσε΄, μεταξύ άλλων, ότι είναι φανερό πλέον και στον πιο δύσπιστο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν παίζει τα ρέστα του πριν από τη συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι τις 14 του μήνα θα δούμε πολλά επεισόδια. Άλλωστε γνωστό είναι πως πρόκειται για ένα αδίστακτο άνθρωπο


Η αμερικανική πλευρά έχει διαψεύσει επανειλημμένα τα σενάρια που εκπορεύονται από την Άγκυρα ότι έχει αλλάξει η θέση της Ουάσιγκτον για τους S-400. Το βασικό σενάριο που διακινεί η Τουρκία είναι ότι η Αμερική δέχεται την παραμονή του ρωσικού συστήματος στο τουρκικό έδαφος. Είναι ένα καλό αφήγημα αυτό για τον Ερντογάν όσον αφορά το εσωτερικό μέτωπο.

Όμως, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διέψευσε πάλι τους τουρκικούς ισχυρισμούς με νέα δήλωση, που έγινε στο κανάλι μας. Πρόκειται για γραπτή δήλωση, που αναφέρει ρητά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν άλλαξαν τη θέση τους σε ότι αφορά την αγορά των S-400. Παραμένει η ίδια όλα αυτά τα χρόνια, από το 2017.

https://hellasjournal.com/

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη