28.6.21

Η Αλβανία αγοράζει drone από τον... γαμπρό του Ερντογάν!!!

Καλά εμείς είμαστε τόσο καθυστερημένοι που δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε ούτε
...χαρταετούς, ούτε ποδήλατα; Τελικά  φαίνεται ότι τα διέλυσαν όλα οι
"δημοκράτες" πράσινοι, κόκκινοι και οι τηλεκατευθυνόμενοι ροζ και οι δήθεν μπλε!
Ειδικά οι τελευταίοι δύο, έδωσαν "ρεσιτάλ πατριωτισμού" αφού κατάφεραν με την αχαρακτήριστη  πολιτική τους να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία και να 
φέρουν στα βόρεια σύνορά μας τους τούρκους!!!
ΑΙΣΧΟΣ!
Juan


Η Αλβανία θα αγοράσει στρατιωτικά drone αξίας 8,2 εκατομμυρίων ευρώ από την τουρκική εταιρεία Baykar Defense.

Ο κυβερνητικός προϋπολογισμός που τροποποιήθηκε στις 22 Ιουνίου κατανέμει το χρηματικό ποσό στο Υπουργείο Άμυνας για τον σκοπό αυτό.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο υπουργός Εσωτερικών Bledar Çuçi δημοσίευσε βίντεο της συνάντησής του με εκπροσώπους της εταιρείας και επίσκεψη στο εργοστάσιό της.

Πέρυσι, η Αλβανία έγινε ο πρώτος αγοραστής ενός συστήματος αντι-drone που αναπτύχθηκε από μια τουρκική αμυντική εταιρεία - την National War Technologies Defense Systems Inc.

Η Baykar ανήκει στον Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, έτερο γαμπρό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα πριν μερικούς μήνες, στις αρχές Μαΐου, εμφανιζόταν ανάμεσα σε αυτούς που "ευχαριστήθηκαν" από τον αποκλεισμό της Τουρκίας, οριστικά, από το πρόγραμμα των F-35. Ο λόγος προφανής, καθώς πλέον η Baykar εξάγει με αυξανόμενους ρυθμούς.

Η Πολωνία ήδη αγόρασε drone από την Τουρκία, μέσω του Μπαϊρακτάρ. Μάλιστα βουλευτής του Ερντογάν είχε ισχυριστεί ότι οι ΗΠΑ ήταν αυτές που είπαν στην Πολωνία να αγοράσει τουρκικά drone.

Λίγες εβδομάδες αργότερα αποκαλύφθηκε ότι και η Λετονία είναι υπό σκέψη για αγορά drone από τον γαμπρό του Ερντογάν.  

Πέτρος Κράνιας

https://www.capital.gr/

_______________________

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη