9.6.21

Με ελικόπτερο έστειλαν την δικογραφία στη Ζάκυνθο Με ελικόπτερο τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών έστειλαν στις δικαστικές αρχές της Ζακύνθου τη δικογραφία, που σχημάτισαν για την δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία. Το ίδιο ελικόπτερο χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρουν στην Αθήνα τα εντάλματα σύλληψης.

Η δικογραφία αριθμεί δύο χιλιάδες σελίδες, στις οποίες μεταξύ άλλων υπάρχουν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και σημαντικές μαρτυρίες, μέσα από τις οποίες -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο ρόλος κάθε εμπλεκόμενου, ακόμα και του ηθικού αυτουργού, ο οποίος φέρεται να είναι πρώην αστυνομικός.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα ονόματα δέκα ατόμων. Οι επτά ήδη βρίσκονται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Τρεις εντοπίστηκαν στη Ζάκυνθο, δύο στην Αττική, ένας στον Πύργο Ηλείας, ενώ ο τελευταίος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις έχουν ταυτοποιηθεί από τους ερευνητές της Ασφάλειας. Δύο αναζητούνται, ενώ ο τρίτος είναι έγκλειστος φυλακών.

Κάποιοι από τους επτά, μάλιστα, έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους, σύμφωνα με τις αρχές.

Ως τον άνθρωπο, που άνοιξε πυρ το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου, οι αστυνομικοί κατηγορούν έναν συνοδό - φύλακα επιχειρηματία και ως οδηγό της μοτοσικλέτας έναν σεσημασμένο για υποθέσεις ναρκωτικών. Αυτοί οι δύο ήταν και οι μόνοι, οι οποίοι προσπαθούσαν να παραμείνουν στη... σκιά και δυσκολεύτηκαν οι αστυνομικοί να τους αντιμετωπίσουν.

Αναμένεται να οδηγηθούν οι συλληφθέντες στον Εισαγγελέα και από εκεί να μεταχθούν στη Ζάκυνθο, προκειμένου να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή και να απολογηθούν.

https://www.huffingtonpost.gr/