8.6.21

Λύση δημογραφικού, μέσω αντικατάστασης πληθυσμού; Οφειλούμενη απάντηση στην κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας... (Λ. Καλαρρύτης)

 

Στη φωτό εικονίζονται οι.. έποικοι που σύμφωνα με την κ. πρόεδρο θα μπορέσουν να
καλύψουν το δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας. Εύγε!!!


Η εκλογή (διορισμός) Προέδρου Δημοκρατίας από τη Βουλή είναι αντίθετη με τη θέληση
του Ελληνικού λαού, καθ όσον δεν τον αντιπροσωπεύει  άμεσα, αλλά αποτελεί επιλογή
της εκάστοτε κυβερνήσεως -με διάφορα δικά της κριτήρια. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
πρέπει να εκλέγεται από το Λαό και η Προεδρευομένη Δημοκρατία πρέπει να γίνει
Προεδρική, για το συμφέρον της Χώρας και όχι σύμφωνα με τη βούληση (;) του εκάστοτε επικρατούντος κόμματος...
Juan


Το μεγαλύτερο εθνικό θέμα και συνάμα εθνικό πρόβλημα που αν δεν αντιμετωπιστεί αρκεί από μόνο του για μας τελειώσει ως έθνος, είναι το δημογραφικό. Και τίποτα άλλο να μην υπήρχε ως απειλή, η Τουρκία, οι οικονομικές κρίσεις, σεισμοί, λιμοί, λοιμοί καταποντισμοί, η ελεύθερη δημογραφική πτώση της χώρας, είναι συνθήκη ικανή να μας εξαλείψει ως εθνική και ιστορική παρουσία.


Είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει ήδη εντοπιστεί από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 οπότε και ασχολήθηκε η Βουλή η οποία ως συνήθως κατέληξε σε ένα πόρισμα το οποίο ως συνήθως κατέληξε στο συρτάρι. Τριάντα χρόνια αργότερα το πρόβλημα εξελίχθηκε σε υπαρξιακή απειλή. Το ισοζύγιο γεννήσεων- θανάτων είναι αρνητικό, εις βάρος της ζωής, με τους θανάτους να είναι κάθε χρόνο 40-50 χιλιάδες περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Μία μεγάλη πόλη σαν τα Χανιά ή σαν τη Λαμία ή σαν την Καβάλα χάνεται κάθε χρόνο. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για να καταλάβει κάποιος που οδηγεί αυτό. Παρότι είναι περισσότερο από σαφές που οδεύουμε, παρότι είναι μία εθνική τραγωδία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια όλων σε αργή κίνηση, κανείς από τους υπευθύνους δεν κάνει τίποτα για να αντιστρέψει την πορεία.

Το συμπέρασμα είναι ότι είτε δεν τους νοιάζει είτε το επιδιώκουν. Τρόποι ανάσχεσης υπάρχουν, αλλά κανείς δεν ασχολείται σοβαρά. Αρκούνται σε άνευ σημασίας δήθεν μέτρα, όπως διχίλιαρο βοήθεια σε ζευγάρια για την κάθε γέννα, λες και θα αποφασίσει κάποιος να κάνει παιδί γιατί το διχίλιαρο θα του λύσει το πρόβλημα.

Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται ένα μέρος του πολιτικού συστήματος το δημογραφικό είναι η «άποψη» ότι μπορεί να λυθεί μέσω των παράνομων και μη μεταναστών…

Τελευταίο κρούσμα η ίδια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση για το δημογραφικό: «Είναι τέλος αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξη τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας.»!!!
Είναι αποκαλυπτικό του τρόπου με τον οποίο ένα τμήμα της πολιτικής και όχι μόνο «ελίτ» σκέπτεται. Αντί να καταθέσουν σοβαρές, ριζοσπαστικές προτάσεις για την αύξηση των γεννήσεων, προτείνουν αντικατάσταση πληθυσμού.

Για αυτούς η χώρα, η πατρίδα, είναι μία αφηρημένη κατάσταση, αποχρωματισμένη εθνικά, θρησκευτικά, πολιτισμικά, φυλετικά, που προφανώς δεν έχει σημασία από ποιους κατοικείται. Ο λαός στην αντίληψή τους είναι μόνο αριθμοί, δεν είναι έθνος, έννοια στην οποία έχουν δυσανεξία. Αυτό επιβεβαιώνει την απόσταση που τους χωρίζει από τον εθνικό κορμό του οποίου μάλλον δεν αισθάνονται μέλη. Ειδάλλως δεν θα διατύπωναν με τέτοια ευκολία «προτάσεις> για αντιμετώπιση του δημογραφικού με την αντικατάσταση των Ελλήνων από αφροασιατικούς πληθυσμούς, από τους οποίους αποτελείται το σύνολο των μεταναστευτικών ροών.
  
Στο μυαλό τους, προδήλως, η Ελλάδα είναι αποσυνδεδεμένη από τους Έλληνες, διότι διαφορετικά δεν θα πρότειναν να καλυφθεί το δημογραφικό κενό από Αφγανούς, Πακιστανούς και Κογκολέζους που είναι από τις πλέον πολυάριθμες παράνομες μεταναστευτικές ομάδες.

Εδώ λείπει και η στοιχειώδης λογική. Οι χώρες έχουν χαρακτήρα, πολιτισμικό πρόσημο, εξωτερική πολιτική, εσωτερικούς νόμους και άγραφους κανόνες, κοινωνική οργάνωση, ήθη, έθιμα αναλόγως του πληθυσμού που τις κατοικεί. Μία χώρα στην οποία μεταβάλλεται η σύνθεση του πληθυσμού, μεταβάλλονται και όλα αυτά και όσο πιο πολύ μεταβάλλεται φυλετικά και πολιτισμικά ο πληθυσμός, τόσο περισσότερο μεταβάλλεται και η χώρα ως σύνολο. Αν μεταβληθεί συνολικά ο πληθυσμός θα μεταλλαχθεί ολοκληρωτικά και η χώρα. Ό,τι συμβαίνει δηλαδή με τις κατακτήσεις οι οποίες συνοδεύονται από εθνοκαθάρσεις και γενοκτονίες. Οι Τούρκοι αυτό κάνουν στις όμορες περιοχές στις οποίες έχουν εισβάλλει. Αντικαθιστούν τον γηγενή κουρδικό ή μη φιλικό αραβικό πληθυσμό με τουρκογενείς και φανατικούς ισλαμιστές, ώστε να αλλάξει ο χαρακτήρας των περιοχών και να διευκολυνθεί η προσάρτησή τους.

Αν αυτό θέλουν, ας απευθυνθούν στην Τουρκία για τεχνογνωσία. Ούτως ή άλλως αυτή στέλνει τους μετανάστες με του οποίους οι εγχώριοι νόες θέλουν να λύσουν το δημογραφικό. Και η Τουρκία το ίδιο πράγμα με αυτούς έχει στο μυαλό της. Στην επόμενη εκδήλωση για το δημογραφικό ας καλέσουν και τον Ερντογάν να μιλήσει. Θα είναι πιο ειλικρινής.

Πηγή: pagenews.gr 

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com