14.6.21

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

 


Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης *

 
- Είναι αλήθεια δεν είναι λίγοι οι Πολιτικοί μας, οι οποίοι κατά καιρπούς υποστηρίζουν ότι, την λύση στο πρόβλημα θα δώσουν οι εγκαθιστάμενοι στην χώρα μας Λαθρομετανάστες.  
Επίσης με λύπη μου πληροφορήθηκα ότι, αυτό επανέλαβε και η αξιότιμος κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, σε εκδήλωση Τράπεζας.  
 
- Κατά την γνώμη μου,δεν είναι το πρόβλημα η αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδος, αλλά  
η επικίνδυνα σταδιακά μείωση των Ελλήνων της Ελλάδος και η αντικατάσταση αυτών, από συνονθύλευμα πολιτών, χωρίς κοινό όραμα πίστη και προοπτική.  
 
-Δηλώσεις! Την δεδομένη εποχή, που τόσα πολλά διακυβεύονται για την Ελλάδα, είναι απαράδεκτο να ακούγονται για λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος, από καταξιωμένους Έλληνες πολίτες. Θα επιθυμούσαμε να ακούσουμε, για την στήριξη της Ελληνικής οικογένειας, τον λόγο μη τεκνοποιήσεως των Ελληνων κ.λ.π., που μαθηματικά μας δείχνουν το τέλος.  
 
- Η Ιστορία διαχρονικά ε ́χει δείξει πως η χώρα μας έχει δύο εχθρούς, την Γερμανία και την Τουρκία, οι οποίες σε αγαστή συνεργασία, πολεμούν τα Ελληνικά συμφέροντα.  
 
- Να έχουμε λοιπόν υπ’ όψιν μας, σήμερα η Γερμανία εμμέσως και με πλήρη συνεργασία με την Τουρκία, προσπαθούν να μετατρέψουν την χώρα μας σε μία τεράστια αποθήκη Λαθρομεταναστών (hot spot) της Ευρώπης.  
 
- Τα πολύ σοβαρά και πλέον ανησυχητικά στοιχεία για την πληθυσμιακή κατάσταση της Ελλάδος, διαπιστώνουμε από διάφορα κατά καιρούς δημοσιεύματα, που έρχονται από την Eurostat με στοιχεία πληθυσμιακής μεταβολής κρατών μελών και μη μελών της Ε.Ε.  
 
- Παραθέτω παρακάτω στοιχεία από δημοσιεύματα εγκρίτων εφημερίδων, τα οποία θα πρέπει στους καθ’ οιονδήποτε τρόπο ιθύνοντες, έντιμους και φιλότιμους Έλληνες πολιτικούς  όλων των κομμάτων και προπαντός στην Κυβέρνηση, να μην τους πιάνει ύπνος και να τους 
κατατρέχουν οι ερινύες για την για πολλά χρόνια επιορκία και αδιαφορία των.  
 
Ιδού λοιπόν η μελανή κατάσταση της πατρίδος μας:  
 
- Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 κρατών, ο συνολικός πληθυσμός μέσα σ’ ένα χρόνο αυξήθηκε κατά 2.018.000 άτομα, ήτοι ρυθμός αυξήσεως 0,7 ανά 1000 άτομα.  
Στην γειτονική Τουρκία κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο συνολικός πληθυσμός των 71.609.000 ατόμων αυξήθηκε κατά 911.000 άτομα, ήτοι ρυθμός αυξήσεως 12,6 ανά 1000 άτομα.
- Στην Ελλάδα επίσης κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο συνολικός πληθυσμός των 11.075.700 ατόμων αυξήθηκε κατά 36.500 άτομα εκ των οποίων τα 34.300 άτομα είναι ξένοι μετανάστες και μόνο από αυτή την αύξηση Έλληνες πολίτες είναι μόλις 2.300 άτομα, ήτοι αύξηση 0,2 ανά 1000 άτομα.  
- Άρα από δημογραφικής πλευράς το κάθε έτος, είναι για την Ελλάδα αρνητικό ή σχεδόν στάσιμο, όχι μόνο για τα μεγέθη της χώρας μας, αλλά και σε σύγκριση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.  
 
- Είναι αλήθεια ότι, η Κυβέρνηση παίρνει κάποια μέτρα για την ενίσχυση των πολυτέκνων. Όμως! αυτά είναι ανεπαρκέστατα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού μας προβλήματος.  
 
Αυτό είναι το υπ’ αριθμό ένα εθνικό θέμα της πατρίδος μας και όχι η σωρεία αθλιοτήτων που μας παρουσιάζουν δυστυχώς νυχθημερόν τα ΜΜΕ χωρίς ν’ αγγίζουν το σοβαρό αυτό θέμα και να κρούουν τον κώδωνα προτεραιότητας αυτού σε κάθε κυβέρνηση.  
- Για να επιτευχθεί σχετική και καθησυχαστική ανάκαμψη του εθνικού αυτού δημογραφικού μέγα προβλήματος επιβιώσεως του έθνους των Ελλήνων, κατά την γνώμη μου, επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα: Όπως!  
 
ΠΡΩΤΟΝ: Να δοθούν οικονομικά κίνητρα στις πολύτεκνες οικογένειες,ανάλογα με των αριθμό των παιδιών. Μια πολύτεκνη γυναίκα για το μεγάλωμα των παιδιών της να θεωρείται εργαζόμενη και ασφαλισμένη μέχρι ενηλικιώσεως των παιδιών της. Η Επιχορήγηση αυτή, εν τω μέτρω των δυνατοτήτων να καλύπτει τουλάχιστον τα βασικά έξοδα της οικογενείας και να συμβαδίζει με τον πληθωρισμό.  
 
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Σε περίπτωση μη υπάρξεως στέγης να διατίθεται στέγη είτε δια διαθέσεως ανάλογης κατοικίας ή δι’ εξασφαλίσεως του ενοικίου μιας αξιοπρεπούς οικίας, μεγέθους αναλόγου των μελών της οικογενείας.  
 
ΤΡΙΤΟΝ: από δημοσιογραφικές πληροφορίες γνωρίζουμε ότι ο Έλλην πληρώνει 74 είδη φόρων. Πληρώνουμε φόρο, ακόμη και για το σπίτι μας που μένουμε. Να πληρώσουμε λοιπόν ακόμη ένα φόρο άνδρες και γυναίκες για τους πολυτέκνους.  
 
ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Στα τέκνα των πολυτέκνων οικογενειών, να δοθεί σχετική επιδότηση, τουλάχιστον για την εισαγωγή των στις Στρατιωτικές Σχολές, στα πανεπιστήμια της χώρας και στις προσλήψεις στο Δημόσιο.  
 
ΠΕΜΠΤΟΝ: Σήμερα η κοινωνία έχει αλλάξει, δέχεται ακόμη και ανύμφευτη γυναίκα να μεγαλώνει τα τέκνα της. Επομένως οι εκτρώσεις δια νόμου να θεωρούνται έγκλημα συνεργασίας, εκτός αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Βέβαια σήμερα με την επικρατούσα προοδευτική κατάσταση, θα πει κάποια, το σώμα είναι δικό μου και το κάνω ότι θέλω. Ναι!  
Μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις, αλλά και το αγέννητο παιδί έχει δικαίωμα να ζήση γιατί το σκοτώνεις;  
 
- Οι επιτυχίες στην ζωή χρειάζονται αγώνες και θυσίες και ένα κράτος – έθνος έχει μέλλον όταν ο λαός του θεωρεί υπεράνω όλων το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον της πατρίδος του. Έτσι μόνο οι σημερινοί Έλληνες δεν θα έχουμε την τύχη των αρχαίων Φοινίκων και Χετταίων.  
 
"Αρχή άνδρα δείκνυσι" (ΠΙΤΤΑΚΟΣ)  
 
*Ιωάννης Μ. Ασλανίδης  
Αντιστράτηγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.