29.6.21

Το τουρκικό παρακράτος απειλή για την Ευρώπη

 


Στο βιβλίο-έρευνα ΜΙΤ, η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους που συνέγραψαν ο Κώστας Πικραμένος και ο γράφων, το οποίο κυκλοφόρησε πρώτα στη Γαλλία προσφάτως στην Ελλάδα, από τον εκδοτικό οίκο Ινφογνώμων, περιγράφεται με ακρίβεια η δομή και οργάνωση του τουρκικού παρακράτους στην Ευρώπη και οι δεσμοί του με το τουρκικό κράτος.

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Αυτή η τερατώδης οργάνωση, που ελέγχει δεκάδες χιλιάδες μέλη, συνήθως εθνικιστές-ισλαμιστές νεολαίους μέλη των τουρκικών κοινοτήτων ανά τις χώρες της Ευρώπης, δεν υπάρχει έτσι για… πλάκα, ούτε χρηματοδοτείται με εκατοντάδες εκατομμύρια χωρίς να εξυπηρετεί συγκεκριμένους πολιτικούς αλλά και γεωπολιτικούς σκοπούς.

Η Τουρκία έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο, μέσω των τουρκικών κοινοτήτων, των τζαμιών αλλά και δια των παρακρατικών οργανώσεων, σε πρώτη φάση να ελέγξει όλες τις μουσουλμανικές κοινότητες στις χώρες της Ευρώπης και σε δεύτερη φάση, να αποτελέσει παράγοντα που θα ασκεί σοβαρή επιρροή στα ευρωπαϊκά πράγματα.

Οι σύμβουλοί του έχουν πείσει τον Ερντογάν ότι η Ευρώπη γερνάει και ταυτόχρονα παρακμάζει αφού εγκαταλείπει τις παραδοσιακές κοινωνικές και χριστιανικές της αρχές, γεγονός που αναδεικνύει ως μελλοντικούς πρωταγωνιστές στην Γηραιά Ήπειρο τους μουσουλμάνους, οι οποίοι αυξάνονται, δεδομένης της λαθρομετανάστευσης, και διατηρούν μεταξύ τους συνεκτικούς δεσμούς, λόγω της μουσουλμανικής θρησκείας.

Πάνω σ’ αυτήν την διαπίστωση «έχτισε» το δόγμα ελέγχου των μουσουλμανικών κοινοτήτων, με αιχμή του δόρατος τα τζαμιά και τις ομάδες νεολαίας, που δεν είναι τίποτε άλλο, από παραρτήματα των Γκρίζων Λύκων και των συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών που δρουν στην Τουρκία. Οι παρακρατικές οργανώσεις της Τουρκίας στην Ευρώπη, αφ’ ενός μεν εξυπηρετούν τον προαναφερθέντα εθνικό σχεδιασμό του Ερντογάν και αφ’ ετέρου λειτουργούν και ως δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών που προέρχονται από την Τουρκία.

Για τη δράση αυτών των παρακρατικών οργανώσεων η διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Cambridge Burcu Ozcelik, έγραψε άρθρο, στο οποίο παρουσιάζει το μέγεθος της απειλής που συνιστούν αυτές οι οργανώσεις για την ΕΕ και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην… ωραία κοιμωμένη Ευρώπη.

https://infognomonpolitics.gr/