3.6.21

Χαμός στην Τουρκία: Ο Ερντογάν έλαβε τρεις δόσεις εμβολίου – Τον «κράζουν» όλοι

Συκοφαντίες των εχθρών του καθεστώτος! Δεν έκανε τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Αντιλυσσικό έκανε ο άνθρωπος!
Juan

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης της Τουρκίας και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφότου ανακοίνωσε ότι έλαβε, όχι δύο, αλλά τρεις δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19, και αυτό σε μια στιγμή που περίπου 50 εκατ. Τούρκοι πολίτες περιμένουν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης την Τρίτη στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT, δήλωσε ότι είχε κάνει τρεις δόσεις.

«Έλεγξα αν είχαμε αύξηση στα επίπεδα των αντισωμάτων μου. Έφτασα τα 2.160 (μονάδες ανά χιλιοστόλιτρο), δόξα τω Θεώ», είπε.

Η Τουρκία, με πληθυσμό 84 εκατομμύρια, λέει ότι έχει χορηγήσει πάνω από 29,25 εκατ. δόσεις των εμβολίων από τότε που ξεκίνησε μια μαζική κίνηση εμβολιασμού τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Πάνω από 16,6 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις τους, ενώ πάνω από 12,5 εκατ. έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τρίτης, αλλά η χώρα αντιμετωπίζει μια οξεία έλλειψη εμβολίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα πρόκειται να λάβει 12 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Pfizer έως τα μέσα Ιουνίου.

Ο βουλευτής του Ρεπομπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ ρώτησε από πού απέκτησε ο Ερντογάν το δικαίωμα να λάβει επιπλέον δόσεις του εμβολίου, όταν ακόμη και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας δεν μπορούσαν να το κάνουν.

«Πρέπει να δώσετε μια εξήγηση, αν κάνατε το εμβόλιο στο τέλος του 2020, όταν το εμβόλιο δεν ήταν διαθέσιμο σε κανέναν στη χώρα» ρώτησε ο Οζέλ στη βουλή.

Ο Ερντογάν έλαβε το πρώτο του εμβόλιο στις 14 Ιανουαρίου, ακολουθούμενο από το δεύτερο εμβόλιο στις 11 Φεβρουαρίου. Δεν είναι γνωστό πότε έλαβε το τρίτο.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της CHP, Ενγκίν Οζκότς σε ένα tweet καυτηρίασε την κατάσταση:

«Στους πολίτες ούτε μία δόση και στον Ερντογάν τρεις δόσεις εμβολίου…».


https://www.tribune.gr/

__

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη  μας Μιχάλη Τσολάκη