14.6.21

Επιχείρηση «τύπου Οτσαλάν» της τουρκικής ΜΙΤ για τη σύλληψη του Σ.Πεκέρ στο Ντουμπάι Διαψεύδουν την σύλληψη του οι δικηγόροι του μαφιόζου

Νέα επιχείρηση «τύπου Οτσαλάν» πραγματοποίησαν κομάντο της τουρκικής ΜΙΤ, μέσα από την οποία προσπάθησαν να συλλάβουν τον μαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ.

Οι δικηγόροι του Πέκερ αρνήθηκαν τις αναφορές ότι τελικά έχει συλληφθεί από την ΜΙΤ , μετά την ασυνήθιστη απουσία του από τα social media τις τελευταίες δύο ημέρες, ανέφερε το Halk TV.

Η εφημερίδα Cumhuriyet απέρριψε επίσης αναφορές για τη σύλληψη του 49χρονου επικαλούμενη τον σύμβουλο Τύπου του Πεκέρ, Εμρέ Ολούρ.

Τα βίντεο και τα tweets του Τούρκου «νονού» (ο οποίος κάποτε υποστήριζε το κόμμα του Ερντογάν) στο YouTube, με τα οποία κατηγορεί παλιούς και σημερινούς κυβερνητικούς αξιωματούχους για διαφθορά και συνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, έχουν προκαλέσει σοκ στην Τουρκία από τότε που άρχισαν να προβάλλονται, στις αρχές Μαΐου.

Ο Πεκέρ εγκατέλειψε την Τουρκία πέρυσι και εγκαταστάθηκε στα Βαλκάνια πριν μετεγκατασταθεί στο Ντουμπάι νωρίτερα φέτος. Την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να μετακινηθεί για λόγους ασφαλείας, αλλά θα προσπαθούσε να δημοσιεύσει ένα νέο βίντεο την Κυριακή.

Ο αρχιμαφιόζος είπε ότι είχε διαρρεύσει η τοποθεσία του ξενοδοχείου του στο Ντουμπάι. Η διήμερη απουσία του από το διαδίκτυο προκάλεσε απορίες στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το κατά πόσον έχει συλληφθεί από τη ΜΙΤ.

Ο Πεκέρ το Σάββατο είπε ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει «ένα ασφαλές περιβάλλον» για να συνεχίσει με τα βίντεο, τα οποία στοχεύουν στον ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σόιλου και τον πρώην ΥΠΕΣ και αστυνομικό διευθυντή Μεχμέτ Αγάρ.

Πηγές που μίλησαν στο OdaTV, ανέφεραν ότι ενώ ο Πεκέρ δεν είχε ακόμη συλληφθεί, υπήρξε μια επιχείρηση εναντίον του με τη βοήθεια και drones από το Κατάρ!


https://www.defencenet.gr/