7.6.21

Για αυτούς σκίζαν τα ρούχα τους κάποιοι @@@@@... Συμφωνία Τουρκίας- Παλαιστινίων με βάση το μοντέλο συνεργασίας με την Λιβύη.


 
Η Άγκυρα έχει κάνει το πρώτο βήμα για την εκ νέου εφαρμογή του μοντέλου της Λιβύης με τους Παλαιστινίους σχετικά με μια συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια που υπογράφηκε από την Τουρκία και την Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ.


Σύμφωνα με την Arabi21, η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ανέφερε ότι η Τουρκία η οποία εξέφρασε τις αντιδράσεις της σχετικά με την πρόσφατη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, πριν από δύο ημέρες επικύρωσε τη συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια που υπεγράφη με την ΠΑ το 2018.

Μάλιστα, η Yeni Safak ανέφερε ότι η απόφαση θεωρείται το πρώτο βήμα για την εφαρμογή ενός μοντέλου παρόμοιου με τη Συμφωνία για τα Θαλάσσια Όρια που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη.

Σύμφωνα, επίσης, με την Cnnturk, με τη συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ, οι παλαιστινιακές δυνάμεις επιβολής του νόμου θα εκπαιδευτούν στην Ακαδημία Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής στην Τουρκία, ανέφερε η εφημερίδα.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια θα υλοποιηθούν για την αύξηση της ικανότητας των παλαιστινιακών δυνάμεων επιβολής του νόμου παρέχοντας εκπαίδευση, διαβούλευση και τεχνική βοήθεια.

Η εφημερίδα διευκρίνισε ότι η Άγκυρα έστειλε σαφή μηνύματα στο Ισραήλ και έκανε ένα αποφασιστικό βήμα κατά τη διάρκεια της σύγκλισης του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη. Ως αποτέλεσμα: «Η συμφωνία συνεργασίας για την ασφάλεια που υπεγράφη μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της κυβέρνησης του Κράτους της Παλαιστίνης το 2018 δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα και τέθηκε σε ισχύ».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι εκτός από την ανταλλαγή πληροφοριών μία από τις σημαντικότερες διατάξεις της συμφωνίας είναι το τμήμα για θέματα ασφάλειας στη θάλασσα και στις ακτές.


--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος