12.6.21

Παλιός... γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. πίσω από σειρά διαρρήξεων στην Κεντρική Μακεδονία - Και, φυσικά... "Ρομά"

Δεν το κατάλαβα! Γιατί δεν συνελήφθη ο δράστης, όχι για τις κλοπές, αλλά για οπλοκατοχή.(Δεν έχει σημασία αν ήταν κλεμμένο το όπλο)
Θέλει πολύ φιλοσοφία;
Juan

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Νάουσας, μαζί με συνεργούς του διέρρηξε τέσσερα σπίτια σε περιοχές των Σερρών, τρία σε περιοχές της Ημαθίας και ένα στην Πέλλα.


Μια... διασημότητα του κοινού ποινικού δικαίου κρυβόταν πίσω από μια σειρά διαρρήξεων και κλοπών που έγιναν τον περασμένο Μάιο σε σπίτια στην Κεντρική Μακεδονία! Πρόκειται για έναν "Ρομά... παλιό γνώριμο της ΕΛ.ΑΣ., που ταυτοποιήθηκε ως επικεφαλής της σπείρας που «χτύπησε» οκτώ κατοικίες από τις 8 ως τις 29 Μαΐου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Νάουσας, μαζί με συνεργούς του διέρρηξε τέσσερα σπίτια σε περιοχές των Σερρών, τρία σε περιοχές της Ημαθίας και ένα στην Πέλλα, από τα οποία έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 19.000 ευρώ, ενώ και στο όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνησή τους είχαν τοποθετήσει τις πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει από ένα όχημα στην Πιερία.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ασφάλειας Βέροιας έκαναν έρευνα στο σπίτι του Ρομά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου κατέσχεσαν ένα κυνηγετικό όπλο που είχαν αρπάξει οι δράστες τον περασμένο Νοέμβριο από ένα σπίτι στην Θεσσαλονίκη, καθώς και μια μία χρυσή λίρα, 65 ευρώ και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο Ρομά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, όμως οι αστυνομικοί έβαλαν χειροπέδες στην σύζυγό του που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα στοιχεία των συνεργών του και να διαπιστωθεί αν τυχόν έχουν δράσει και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας.