21.6.21

Ύμνοι για την Τουρκία από τον Πολωνό ΥΠΕΞ αναδεικνύουν την αφέλεια της ελληνικής εξωτερικής πολιτική Πηγή:

 

Η Πολωνία αγόρασε τουρκικά UAV Bayraktar TB2, όπως έχουμε γράψει. Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών που βρίσκεται στο Φόρουμ της Αττάλειας, μίλησε στο Anadolu χαρακτηρίζοντας τα “τεχνολογικά προηγμένο όπλο, οι ικανότητες του οποίου είναι αποδεδειγμένες στη μάχη και είναι αποτελεσματικό.”


Ο Zbigniew Rau είπε κι άλλα πολύ θετικά για την Τουρκία, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την αφέλεια (;) της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα βγήκε πρώτη και καλύτερη να καταδικάσει όσα απαράδεκτα έκανε η Λευκορωσία με τη πτήση της Ryanair. Είχε κάποιο λόγο να βγει πρώτη “από το χαράκωμα” για να στηρίξει τις χώρες που έχουν εμμονή με τη Ρωσία; Είχε λόγο να ρισκάρει περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία; Έχει κερδίσει ή αναμένει κάτι η Ελλάδα από το “αντιρωσικό μέτωπο” χωρών που για ιστορικού λόγους είναι πάντα ενάντια στη Μόσχα;

Τι είπε ο Πολωνός ΥΠΕΞ:
«Είμαστε σίγουροι ότι το Bayraktar θα ενισχύσει τις δυνατότητες του Πολωνικού Στρατού και θα συμβάλει στην ενίσχυση του ανατολικού μετώπου του ΝΑΤΟ…Ταυτόχρονα, είναι ένα άλλο παράδειγμα της μετατροπής της στρατηγικής μας εταιρικής σχέσης σε πρακτική συνεργασία. Ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ΕΕ-ΝΑΤΟ στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας”.
Μιλώντας για τη «διεύρυνση της ΕΕ», δήλωσε, ότι η Πολωνία πιστεύει ότι «μόνο η πλήρης ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Τουρκίας στην ΕΕ θα εξασφαλίσει την πλήρη ανάπτυξη της συνεργασίας για σταθερότητα και ευημερία στην Ευρώπη”! Απίστευτες απόψεις… “Θεωρούμε την Τουρκία ως στρατηγικό εταίρο και ελπίζουμε για την προσέγγισή της προς την ΕΕ”, πρόσθεσε .

Για τα όσα κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο ο Πολωνός ΥΠΕΞ μίλησε για…
“εκκρεμή ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω διαλόγου”.
Πρόσθεσε επίσης: “Ελπίζουμε ότι το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα είναι σε θέση να λάβει περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, ιδίως όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης και τη στήριξη των προσφύγων στην Τουρκία”.

Πηγή: militaire.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com