3.6.21

Ανεστάλη η απεργία των ναυτών – Στις 9 π.μ. αναχωρούν τα πλοία

Καμιά 30ριά άτομα ταλαιπωρούν εκατοντάδες ταξιδιωτών, Ελλήνων και τουριστών!Αλήθεια ξέρει κανείς από τους αρμοδίου του ΛΣ και της κυβέρνησης τι θα πεί "παρακώλυση συγκοινωνιών";
Αντί να επέμβει αμέσως το Λιμενικό -δεν χρειάζεται ειδική εντολή- και να τους απομακρύνει με κάθε πρόσφορο μέσο, τους επέτρεψε να καθορίσουν αυτοί αν θα ταξιδέψει το πλοίο ή ΄'οχι!!!
Ανεστάλη , τελικά η απεργία! Ποια απεργία αφού είχε κριθεί αρμοδίως ως παράνομη!
Οι απεργοί ας απεργούσαν αλλά όχι εμποδίζοντας τα πλοία να αναχωρήσουν για τον 
προορισμό τους, δίνοντας δικαιώματα δυσφημίσεως της χώρας μας εν όψει τουριστικής περιόδου!
Juan


Λιμάνι Πειραιά: Ουρές και ταλαιπωρία λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτικών

Mεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται αυτή την ώρα ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης ναυτικών.

Η ΠΕΠΕΝ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη και τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά πολύς κόσμος Έλληνες και ξένοι, που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, αλλά δεν μπορούν !

Λιμάνι Πειραιά: Ουρές και ταλαιπωρία λόγω 24ωρης απεργίας των ναυτικών | tovima.gr

Η ΠΕΠΕΝ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο, παρότι η κινητοποίηση κηρύχθηκε την Τετάρτη παράνομη και τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία μετέθεσαν την απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά πολύς κόσμος Έλληνες και ξένοι, που είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν, αλλά δεν μπορούν καθώς τα πλοία παραμένουν δεμένα.


Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:

«Συμμετέχουμε στην απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή

και πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 10 Ιούνη από 00:01 έως 24:00.

Καταγγέλλουμε τη προκλητική μέθοδο τρομοκράτησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των ναυτεργατικών σωματείων που είχαν εξαγγείλει απεργία στις 3 Ιούνη. Αυτές τις προκλήσεις των εφοπλιστών οι ναυτεργάτες τις έχουν ακυρώσει με τον αγώνα τους στους καταπέλτες των πλοίων και με την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα, η τρομοκρατία δεν θα περάσει», αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

https://www.tovima.gr/