9.5.21

Προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μητσοτάκη: «Το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό. Τεμπέληδες όσοι το κάνουν» (vid)


«Το διδακτορικό είναι κάτι το αρνητικό. Εγώ δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό, γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά».

Σε αυτή την απίστευτη δήλωση προέβη ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Σε συνέντευξή του στο ImpacTalk ο κ. Πατέλης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του, όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ δηλαδή δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά. Το διδακτορικό απαιτεί μια αφοσίωση, αν θες να το κάνεις καλά, 4,5,6 χρόνια, στην πιο παραγωγική σου ηλικία, οπότε είναι κάτι το οποίο ουσιαστικά σου καθυστερεί την καριέρα σου.»

Και όλα αυτά, τη στιγμή που λόγω και της κρίσης του κορωνοϊού επανέρχεται στη δημόσια σφαίρα η συζήτηση για το περίφημο «brain drain», την «έξοδο» από την Ελλάδα νέων επιστημόνων που ενδέχεται να γνωρίσει νέα κλιμάκωση λόγω των αναταράξεων στην οικονομία.

https://periodista.gr/


 Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη