2.5.21

Oι ΗΠΑ ''γονατίζουν'' τον Ερντογάν - Του κήρυξαν οικονομικό ''πόλεμο''


''Σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλιώς έρχονται κυρώσεις''!

Nέα χτυπήματα κατά της Τουρκίας ετοιμάζουν οι Αμερικανοί, καθώς η αναγνώριση της γενοκτονίας ήταν μόνο η αρχή!  

Διακεκριμένοι γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών, επανέφεραν μια νομοθεσία, η οποία προβλέπει κυρώσεις εναντίον Τούρκων αξιωματούχων, εάν η κυβέρνηση του Ερντογάν δεν λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Οι γερουσιαστές Edward J. Markey, Ron Wyden και Jeff Merkley, ανακοίνωσαν την επαναφορά ενός νομοσχεδίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα σχετικά με την Τουρκία. 

Φύγετε από την Συρία   

Ταυτόχρονα, η αμερικανική  Επιτροπή  για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF), κάλεσε την κυβέρνηση Μπάιντεν να ασκήσει πίεση στην Τουρκία, ούτως ώστε να αποσύρει από το συριακό έδαφος τα στρατεύματά της.   

Η Nadine Maenza, αναπληρωτής επίτροπος της USCIRF, τόνισε την ανάγκη να καθοριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεών της από την περιοχή της Συρίας.
 
Η Μaenza, ανέφερε επίσης, ότι η Άγκυρα ανάγκασε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους αυτών των περιοχών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και στη θέση αυτών, πήγαν τρομοκράτες, όπως ο Συριακός Εθνικός Στρατός, ο οποίος διέπραξε βιαιοπραγίες εναντίον των Γεζίντι, των Χριστιανών και των Κούρδων.

https://www.pentapostagma.gr/