27.5.21

Η κυβέρνηση υποδέχεται τον Τσαβούσογλου και ο Τσελίκ «βομβαρδίζει» από την Άγκυρα

 


Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Τούρκο υπουργό  Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση μεταξύ άλλων και με τον Κ.Μητσοτάκη, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP, έκανε νέα επίθεση στην Ελλάδα αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσελίκ μίλησε για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και χαρακτήρισε τα παιδιά με τα οποία συνομίλησε μέσω βιντεοκλήσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τουρκόπουλα».

«Δυστυχώς, το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης αποκάλεσε τα τουρκόπουλα, ελληνόπουλα στη συνάντηση με τους δασκάλους του δημοτικού ήταν μία δήλωση άρνησης απέναντι στην προσέγγιση που γίνεται.

Πρόκειται για επίθεση στην τουρκική ταυτότητα.

Τον 21ο αιώνα, αυτές οι επιθέσεις είναι απαράδεκτες και συνιστούμε στην Ελλάδα να τηρήσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ. Δηλώνουμε συνεχώς ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ρατσιστικές πολιτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα συνέχισε τις προκλήσεις αναφερόμενος στο Κυπριακό. «Οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας έχουν ξεκάθαρα και σαφέστατα δηλώσει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος έχει τελειώσει με τα βήματα που έχουν κάνει στα Βαρώσια. Η πολιτική δεν θα βασίζεται πλέον στα όνειρα των Ελλήνων στην Κύπρο, αλλά στις πραγματικότητες του νησιού», υποστήριξε.


https://www.defencenet.gr/