31.5.21

Μίσος Αλβανών των Σκοπίων κατά Σέρβων παρά την δωρεά εμβολίων από το Βελιγράδι!!!


Αλβανικά κόμματα των Σκοπίων επιτέθηκαν στην κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ γιατί αποφάσισε να απαλλάξει τους Σέρβους που εισέρχονται στην χώρα από την πληρωμή διοδίων.

Μία απόφαση αυτονόητη, καθώς η Σερβία σε μία επίδειξη πραγματικού μεγαλείου, έκανε σημαντική δωρεά εμβολίων στα Σκόπια.

Μία δωρεά που πραγματικά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, έχοντας ως δεδομένο ότι τα Σκόπια βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου όσον αφορά θανάτους ανά 1 εκατομμύριο από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, βρίσκονται μεταξύ της τέταρτης και πέμπτης θέσης, γεγονός που δείχνει το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της πανδημίας για την γειτονική χώρα.
Και όμως, τα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων τυφλωμένα από το εθνικιστικό μίσος κατά των Σέρβων, κατακεραυνώνουν τον Ζόραν Ζάεφ για αυτή την αυτονόητη απόφαση του.

Πρόκειται για τον συνασπισμό των αλβανικών κομμάτων στα Σκόπια, την «Συμμαχία για τους Αλβανούς» και τους «Εναλλακτικούς», που προσπαθούν να αμφισβητήσουν την απόφαση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, για δωρεάν διόδια στους οδηγούς από τη Σερβία κατά τη θερινή περίοδο, ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη δωρεά εμβολίων κατά του Covid-19.

https://www.pronews.gr/