6.5.21

«Απελπισμένος» ο Ακάρ με το τακτικό πλεονέκτημα και την ισχύ των Κούρδων



 Καθόλου ακμαίο δεν ήταν το ηθικό του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά την διάρκεια δηλώσεων του στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στην δυτική επαρχία Εσκισεχίρ, όπου εδρεύουν οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις που επιχειρούν εναντίον του PKK στη διασυνοριακή περιοχή με το βόρειο Ιράκ.

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγό Γκιουλέρ, ο Ακάρ θέλησε να «ανεβάσει» το ηθικό των στρατευμάτων, ωστόσο οι δηλώσεις του παραήταν «ρεαλιστικές» , αφού αναφέρθηκε όχι μόνο στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ μίλησε και για τα τακτικά πλεονεκτήματα και την ισχύ του PKK.

Τι δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι «τα βουνά και τα βράχια στην περιοχή δεν επιτρέπουν στα μέσα μεσα να προσγειωθούν» αναφερόμενος στα τουρκικά ελικόπτερα και συνέχισε λέγοντας πως οι Κούρδοι μαχητές διαθέτουν όπλα υψηλής τεχνολογίας:

«Αυτοί {Κούρδοι μαχητές] έχουν τηλεχειριζόμενο Dochkas [τυφέκια υψηλού διαμτρήματος]. Ακόμα κι αν οι αεροπορικές μας δυνάμεις είναι σε θέση να τους χτυπήσουν, αυτοί διασφαλίζουν κάπως τη δική τους ασφάλεια. Χρησιμοποιούν όπλα ελεύθερου σκοπευτή που ονομάζουμε Zagros. Έχουν Bixi [πολυβόλο τύπου PK] και RPG και Καλάσνικοφ, μερικά από αυτά και με σιγαστήρα. Έχουν μπαζούκα και διάφορα πολεμικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας».

Την ίδια στιγμή, οι Κούρδοι μαχητές δημοσίευσαν μια αναφορά 10 ημερών όπου αναφέρουν με λεπτομέρειες την κατάσταση που επικρατεί στο θέατρο επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για περίπου 116 επιθέσεις κατά τουρκικών στόχων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 147 στρατιώτες και να καταστραφούν έξι τουρκικά ελικόπτερα, ενώ ατά τη διάρκεια  αυτών δέκα ημερών, έξι Κούρδοι μαχητές έχασαν τη ζωή τους.

Από την άλλη πλευρά, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει επτά Τούρκοι στρατιώτες και 53 Κούρδοι μαχητές.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:18

https://www.onalert.gr/

_______________

Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη