23.5.21

«Αεροπειρατεία» του Μινσκ σε πτήση Αθήνα-Βίλνιους: Θύελλα αντιδράσεων στην Ε.Ε. – Μητσοτάκης: «Αρκετά!»



Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη

Γρήγορες εξελίξεις πυροδοτεί η αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ, συνοδεία πολεμικού αεροσκάφους, αεροπλάνου της Ryanair που πραγματοποιούσε την πτήση Αθηνα-Βίλνιους, προκειμένου να συλληφθεί από τις αρχές της Λευκορωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπολιτευόμενος μπλόγκερ!!!

Το απόγευμα του Σαββάτου το ελληνικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε το περιστατικό, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Σε σχετικό tweet αναφέρεται ότι «το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Ευρωπαίους εταίρους», επιβεβαιώνοντας εμμέσως τη σοβαρότητα του περιστατικού. «Πρωταρχικό μας μέλημα η ασφάλεια όλων των επιβατών», αναφέρει το ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι, όπως αρχικά δημοσίευσε η Καθημερινή, οι αρχές της Λευκορωσίας, ενδεχομένως σε συνεργασία με Ρώσους πράκτορες, φέρονται να υποχρέωσαν σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους, με πρόσχημα τρομοκρατικό κίνδυνο, ώστε να προβούν στη σύλληψη αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου που επέβαινε σε αυτό.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της Καθημερινής στις Βρυξέλλες, Γιάννης Παλαιολόγος, πτήση της Ryanair που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος των Αθηνών με προορισμό την πρωτεύουσα της Λιθουανίας Βίλνιους υποχρεώθηκε από τις αρχές της Λευκορωσίας να κάνει… μεταβολή και ενώ κινείτο βόρεια να στραφεί νοτιοανατολικά ώστε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της λευκορωσικής πρωτεύουσας, του Μινσκ.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο διέταξε την πτήση της Ryanair στην οποία επέβαινε ένας σημαντικός μπλόγκερ της αντιπολίτευσης και κατευθυνόταν στη Λιθουανία να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, όπου και τον συνέλαβε κατά την αφιξή του!

Η συνέχεια και βίντεο ΕΔΩ