29.5.21

Συμπλήρωση 15 χρόνων από την εκδημία του π. Αθανασίου Μυτιληναίου

 


Σήμερα συμπληρώνονται 15 ολόκληρα έτη από την ημέρα της εκδημίας του μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου, ηγουμένου της Ι. Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Στόμιο Λαρίσης, του οποίου γέροντος η προσφορά στην Ορθοδοξία μας υπήρξε πραγματικά τεράστια. Ο πνευματοφόρος αυτός γέροντας που μας άφησε τεράστια παρακαταθήκη πάνω από 5000 ομιλιών για τους δύσκολους αυτούς καιρούς και την επανακατήχησή μας στα νάματα της Ορθοδόξου πίστεως, προφήτευσε τα νυν συμβαίνοντα και μας άφησε τεράστια πνευματική κληρονομιά. Μεταξύ άλλων, μας προειδοποίησε και  γι' αυτά που τώρα ζούμε και προφανώς και γι'αυτά που έρχονται:

_*"Στα μαρτύρια των εσχάτων θα έχουμε επηρεασμό και της ψυχής και αι μέθοδοι θα είναι σατανικότερες. Γιατί; Διότι θα σου βάζει χημικά πράγματα μέσα σου και θα σου παραλύει τον νου, τη βούληση, θα σου παραμορφώνει το συναίσθημα και θα σου αποπροσανατολίζει τον νου. Αυτά εδοκιμάστηκαν στην εποχή μας, είναι πασίγνωστα αυτά. Συνεπώς πως θα μπορέσεις να ομολογήσεις Χριστόν και να μην προσκυνήσεις τον αντίχριστον; Φοβερόν το μαρτύριον! Γι’ αυτό είναι ανάγκη η φυγή! Θα το πω άλλη μία φορά. Είναι ανάγκη η φυγή! Διότι σε αυτό το μαρτύριο δεν ξέρουμε αν μπορέσουμε, όχι να αντέξουμε,  αλλά πώς θα τεθούμε, ποια θα είναι η διάθεσή μας όταν μας βάλουν χημικά πράγματα μέσα μας*_*"_*_*

     "*__*Αύριο μεθαύριο ποιος ξέρει τι νόμοι θα βγούνε; Νόμοι οι οποίοι μπορούν να μας απαγορεύουν να πάμε και στην εκκλησία..Τι θα κάνουμε; Θα αρχίσουμε να υπολογίζουμε τους νόμους του κράτους όταν άπτονται, εγγίζουν την πίστη μας;*__" έλεγε προφητικά σε ομιλία του ο μακαριστός γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος.

   Επίσης ο μακαριστός γέροντας τόνιζε: "_*Μην ξεχνάτε ότι οι μάρτυρες ήσαν οι πιο σπουδαίοι και μάλιστα αν ήταν στρατιώτες οι πιο γενναίοι στρατιώτες που πολεμούσαν υπέρ των βασιλέων. Όταν όμως οι απαγορεύσεις ήγγιζαν την πίστη τους τότε έλεγαν: "Πρώτα είναι ο ουράνιος βασιλεύς και μετά ο επίγειος! Τελείωσε! "". Προσέξτε αυτό το σημείο*_".

*""_**Γι αυτό σας είπα να ετοιμάζεσθε πάντοτε. Δεν ξέρουμε την αυριανή μέρα τι θα γίνει. Θεωρώ μόνο τούτο ότι  ο αντίχριστος αυτό θα κάνει, αυτό θα κάνει..Θα πω κάτι άλλο θα κλείσει ολότελα τις εκκλησίες. Θα γίνει διωγμός τρομερός εκ μέρους του αντιχρίστου. Αυτά τα γνωρίζουμε βέβαια και οι πατέρες μας ειδοποιούν γι' αυτό. Οπότε ας ετοιμαζόμεθα πάντοτε"**_*_ - προσθέτει σε άλλο σημείο ο γέροντας Αθανάσιος.

    Παρακάτω αποστέλλω απομαγνητοφωνημένη ομιλία του πνευματικού του τέκνου και νυν ηγουμένου της Ι. Μ. Αγίου Νικοδήμου Πυργετού, Ειρηναίου Βαϊόπουλου σε κάποιο από τα ετήσια μνημόσυνα του γέροντος, για να γίνει περισσότερο γνωστός ο αγώνας και η παντοειδής προσπάθειά του για την επανακατήχηση του γένους μας στα νάματα της Ορθοδοξίας.

http://aktines.blogspot.com/2014/07/blog-post_9961.html

Αναρτήθηκε από Φ.Μ