29.5.21

Η 1η Επιχειρησιακή -Επίδειξη Άσκηση της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ …Στο «ΚΕΤΘ του Αυλώνα»!!! «ORION-21»



 Η άσκηση «ORION 21» θα είναι η πρώτη επίσημη επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου την ευθύνη για την οργάνωση και εκτέλεσή της θα έχει ο  Διοικητής της ΔΕΠ    Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

Η Διυπηρεσιακή  – Πολυεθνική  Άσκηση των  Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Δυνάμεων Επιχειρήσεων «ORION-21»  θα διεξαχθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) στον Αυλώνα.

Μονάδες όπως το ΕΤΑ, ΖΜΑΚ,ΜΥΚ και 31 ΜΕΕΔ θα επιχειρήσουν στην Άσκηση  όπως και  όλες οι Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων μεταξύ των οποίων και τα ΕΤΕΘ, οι αμφίβιοι καταδρομείς των νησιών.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες στην «ΟRION 21» θα συμμετέχουν η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος όπως και η ΕΚΑΜ, η επίλεκτη Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα συμμετέχουν  όλα τα Ελικόπτερα της αεροπορίας Στρατού σε  Επιθετικές επιχειρήσεις εκτός  και μαχητικά της ΠΑ σε ρόλο υποστηρίξεως

Η μεγάλη άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων θα διεξαχθεί σε δύο σκέλη ένα Εθνικό και ένα Διεθνές στο οποίο θα συμμετέχουν οι Μονάδες από ΗΠΑ, Ισραήλ, Σερβία και Κύπρο.

Όπως και αντικείμενα που αφορούν βολές φορητού οπλισμού με υψηλό δείκτη δυσκολίας και άλματα ημέρα και νύχτα σε κάθε επιχειρησιακό περιβάλλον.

Η «ORION 21» θα διεξαχθεί από τις 31 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου και θα κλείσει σύμφωνα με πληροφορίες με μια εντυπωσιακή επίδειξη στις 3 Ιουνίου παρουσία των ΜΜΕ !

Σχόλιο: Η αντίρρηση μας  αν μας επιτρέπεται είναι γιατί η Άσκηση-Επίδειξη να εκτελεστεί στον Αυλώνα Αττικής και όχι σε κάποιο νησί του ΒορειοΑνατολικού Αιγαίου (Π.χ Χίος )  όπου θα έστελνε και τα κατάλληλα μηνύματα!

Υ.Γ Ασκήσεις -Επιδείξεις στην Αττική δεν μας καλύπτουν και δεν έχουν και ρόλο να γίνονται ,ειδικά σε Κέντρα Εκπαιδεύσεως  …Ενώ θα απουσιάζουν οι  θαλάσσιες αμφίβιες  επιχειρήσεις που ειδικά  ΕΤΕΘ θα κληθούν να επιχειρήσουν