22.4.21

Σάλος με τα νέα λεωφορεία που δεν έχουν… παράθυρα – Τι απαντά το υπ. Μεταφορών (Video)


Το Τζέλα Δέλτα δεν είχε φουγάρα! Αυτήν την ατάκα από την ελληνική ταινία «Το κλάμα βγήκε από το παράδεισο» των Ρέππα – Παπαθανασίου θυμίζουν τα 300 νέα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αττικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, πολλά από αυτά δεν έχουν παράθυρα, πράμα άκρως επικίνδυνο μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού. Έχουν μόνο κάποια πολύ μικρά ανοίγματα, κάτι που δεν συντελεί στον επαρκή αερισμό της καμπίνας.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μόνο μια είσοδος για την επιβίβαση του κοινού, κάτι που συντείνει στο συνωστισμού του κόσμου και άρα στην περαιτέρω διασπορά.

«Πρόκειται για σαράβαλα που δεν έχουν παράθυρα», λένε χαρακτηριστικά και αναρωτιούνται τι θα συμβεί τώρα που έρχεται καλοκαίρι και οι θερμοκρασίες θα ανεβούν.

Συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ καταγγέλλουν ότι τα λεωφορεία αυτά δεν είναι καινούργια, αλλά είναι τουλάχιστον δεκαετίας και ότι η αγορά τους έγινε αλόγιστα. Μάλιστα, οι οδηγοί υπενθυμίζουν ότι 9 συνάδελφοί τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν πεθάνει από κορωνοϊό.

Τι απαντά το υπ. Μεταφορών

Μιλώντας στο Live News, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, υποστήριξε ότι τα λεωφορεία αυτά είναι πιο σύγχρονα και νεότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Τα περισσότερα από αυτά έχουν παράθυρα που ανοίγουν και κλείνουν.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι κάποια λεωφορεία δεν είχαν αυτό το χαρακτηριστικό από κατασκευής τους και έγινε μετατροπή τους εδώ στην Ελλάδα.

Ο γ.γ. Μεταφορών ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε 850 λεωφορεία, σήμερα έχει φτάσει τα 1.200 και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν 1.500 οχήματα.


https://www.topontiki.gr/

__________________


Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη