16.4.21

Εικόνες-σοκ στην Ελλάδα: Με χειροπέδες η μητέρα που δεν ήθελε να υποβληθεί σε self test το παιδί της! (βίντεο)

Πέρα από το γεγονός άν έπρεπε να συλληφθεί η κυρία αυτή ή όχι,  αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι η απαράδεκτη συνήθεια που προέκυψε μετά από το 1974 (που κυβερνούσε η "χούντα"...) και αντί να δεσμεύονται μόνο όσοι είναι ύποπτοι φυγής, όπως όριζε ο κανονισμός, δεσμεύουν με χειροπέδες όποιον βρουν! Παιδιά, γυναίκες, υπερηλίκους, αδιαφορώντας για τη μείωση της προσωπικότητος του συλληφθέντος ατόμου , υπέρ του οποίου υφίσταται πάντα το τεκμήριο της αθωότητος, το οποίο με τη δέσμευση- άνευ του προαναφερθέντος λόγου οπτικώς τουλάχιστον - καταργείται !!!
Juan


 Με χειροπέδες στα χέρια και συνοδευόμενη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσήλθε σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η μητέρα του μαθητή που δεν ήθελε να υποβληθεί σε υποχρεωτικό self test για τον κορωνοϊό.

Η μητέρα του μαθητή του 1ου Γενικού Λυκείου Ευόσμου Θεσσαλονίκης φορούσε χειροπέδες, τις οποίες προσπαθούσε να κρύψει με μπουφάν.

Η 49χρονη γυναίκα συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή.

Ο μαθητής, προφανώς φοβισμένος, προσήλθε κανονικά στο σχολείο του έχοντας κάνει self test με αρνητικό αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του μαθητή, είχε υποβάλει μήνυση την Τετάρτη 14 Απριλίου σε βάρος του διευθυντή του σχολείου, γιατί αρνήθηκε να επιτρέψει την είσοδο στο σχολείο στο γιο της αφού δεν είχε εφοδιαστεί με το απαραίτητο self test, ενώ το σχολείο τέλεσε υπό κατάληψη.

Να τονίσουμε ότι στο πλευρό της μητέρας βρίσκονται συγγενείς και φίλοι της.