3.4.21

Επιχείρηση λογοκρισίας από την “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης” στο Militaire

 


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης έστειλε εξώδικο στο Militaire.gr απαιτώντας τα εξής: Να αποσύρουμε τη συνέντευξη του κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη ,βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ και πρώην υπουργού και να απαγορεύσουμε “ρητά την αναδημοσίευση του από τρίτους. Επιπλέον να δημοσιεύσετε το περιεχόμενο του παρόντος στο έντυπο και στο μέσο σας σε αντίστοιχη θέση και σε έκταση με το κείμενο της συνέντευξης του κ.Στυλιανίδη”…

Το εξώδικο έχει σταλεί και στον κ.Στυλιανίδη και σε ιστοσελίδες που αναδημοσίευσαν την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του.

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το εξώδικο ΕΔΩ για να καταλάβετε τι ζητούν οι “Τούρκοι της Δυτικής Θράκης”…

Πρόκειται για την “Ομοσπονδία” η οποία έστειλε κείμενο στον ΟΗΕ ,με το οποίο συκοφαντεί   την Ελλάδα . Στο κείμενο τους αναφέρουν μεταξύ άλλων  ψευδόμενοι:

“Τα κράτη θα πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των προσώπων που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες στην αποτελεσματική συμμετοχή στις δημόσιες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε υποθέσεις που σχετίζονται με την προστασία της ταυτότητας των εν λόγω μειονοτήτων.

Η Ελλάδα αγνοεί προφανώς τη δέσμευσή της όσον αφορά το δικαίωμα στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι σε ενώσεις που έχουν συσταθεί από τα πρόσωπα που ανήκουν στην τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη. Ως αυτόχθονη εθνική μειονοτική ομάδα, η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη με βάση τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και αρνείται την ύπαρξη εθνικής τουρκικής μειονότητας”.

Είναι γνωστό ακόμη και στον…Ερντογάν ότι δεν υπάρχει εθνική μειονότητα στην Ελλάδα. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό τρωτό σημείο της συγκεκριμένης “Ομοσπονδίας”.

Στην Ελλάδα υπάρχει Δικαιοσύνη στην οποία άπαντες μπορούν να προσφύγουν , σε αντίθεση με άλλες χώρες όπου αυτή η δυνατότητα δεν είναι αυτονόητη. 

Προφανώς θα ενημερωθεί η ΕΣΗΕΑ και απ΄ όσο γνωρίζουμε έχει ενημερωθεί ήδη το ΥΠΕΞ. 

Θα ΄χει ενδιαφέρον η συνέχεια.

https://www.militaire.gr/