15.4.21

Σοκ και δέος στην Α.Ουκρανία: Η Μόσχα ''τύφλωσε'' τουρκικά drone και ραντάρ



 Πολλά πράγματα γίνονται και δεν λέγονται στην Α.Ουκρανία ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία

Οι θέσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας και  τουρκικά Bayraktar TB2 έγιναν στόχος μιας ισχυρής «ηλεκτρονικής επίθεσης» από ρωσικές μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου χθες και προχθές, αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν χωρίς GPS πολλά συστήματα, ενώ τα τουρκικά drone είδαν και έπαθαν ώσπου να προσγειωθούν.

Πηγές από κινεζικό πρακτορείο αμυντικών ειδήσεων ισχυρίζονται ότι είχαμε «ξαφνική επίθεση ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου», με στόχο την καταστολή των επικοινωνιών του ουκρανικού  στρατού στο Ντονιέτσκ, κάτι που φέρεται να επιβεβαίωσε και η αποστολή του ΟΑΣΕ.

ο μπλοκάρισμα των συστημάτων επικοινωνιών και ραντάρ των Ουκρανών, αποτελεί μια συνήθη πρακτική  πριν από την κλιμάκωση μιας στρατιωτικής συγκρούσεως.

Έτσι επιβεβαιωνόμαστε για άρθρο μας στο οποίο αναφέραμε ότι πάνω από 50 ρωσικές τακτικές ομάδες επιπέδου τάγματος, έχουν σταλεί στην περιοχή των ρωσο-ουκρανικών συνόρων, ουσιαστικά για να καταπολεμήσουν εχθρικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στη νότια Ρωσία, με την μορφή στρατιωτικών ασκήσεων.

Οι μονάδες αυτές της Νότιας στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, έχουν αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτηση μαζικών επιθέσεων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, από κοινού με μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου κατά την διάρκεια ειδικών ασκήσεων, ανέφερε το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας.

Κινέζοι ειδικοί εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο, η Ρωσία επιχειρεί να αποτρέψει την Ουκρανία να εισβάλει στην Ανατολική πλευρά της, και την ενθαρρύνει να επιστρέψει στην «πορεία» εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ.

Ο Ρώσος δημοσιογράφος Alexander Koc ανέφερε ότι “είναι πλέον καιρός να υλοποιήσουμε άμεσες παραδόσεις προηγμένων οπλικών συστημάτων στις Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ από τη Νότια Οσετία, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και ηλεκτρονικού πολέμου”.

Υπενθυμίζεται ότι η Νότια Οσετία έχει αναγνωρίσει τις ρωσόφωνες δημοκρατίες και για αυτό συνεργάζεται με τις ένοπλες δυνάμεις της περιοχής (DNR και LNR) στον αμυντικό τομέα.

Δημοσιογράφοι των ΗΠΑ μαγνητοσκόπησαν ρωσικό στρατόπεδο κοντά στην Ουκρανία

Δημοσιογράφοι του Sky News αποφάσισαν να ελέγξουν την αξιοπιστία των πληροφοριών σχετικά με την μετακίνηση ρωσικών δυνάμεων, και για αυτό μαγνητοσκόπησαν στρατόπεδο του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Voronezh.

Οι δυτικοί δημοσιογράφοι τράβηξαν  φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων και σκηνών. Σύμφωνα με την Ομάδα Πληροφοριών Συγκρούσεων (CIT), το ρωσικό στρατόπεδο βρίσκεται 250 χιλιόμετρα από τα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της CIT δημοσίευσαν στοιχεία σχετικά με μια μεγάλη κίνηση τεθωρακισμένων οχημάτων σε αυτήν την περιοχή, σημειώνοντας τη μέγιστη συγκέντρωση ρωσικών μονάδων κοντά στα σύνορα των δύο κρατών από το 2015.

Όλα δείχνουν όμως, ότι η σημερινή σύσκεψη των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα είναι πολύ κρίσιμη, αφού εκεί θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις στην Α.Ουκρανία.