26.4.21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ26/4/2021

 Ν. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ: ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ

Τις ανάγκες του συσσιτίου που προσφέρει καθημερινά σε εκατοντάδες συμπολίτες μας ο Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων στην οδό Μοναστηρίου για χρονικό διάστημα ενός μήνα αποφάσισε να καλύψει ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ Νίκος Καραγιαννακίδης. 

Έχοντας γνωρίσει από κοντά τις κοπιώδεις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού π. Αλέξανδρο για τη συγκέντρωση των τροφίμων και των υπολοίπων αγαθών που απαιτούνται ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής σίτιση 500 ατόμων, την ειλικρινή αγωνία του να βρεθεί δίπλα στους δοκιμαζόμενους, ο κ. Καραγιαννακίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία ενόψει των Άγιων Ημερών του Πάσχα, να γίνει πράξη το μήνυμα της Ανάστασης, να μη μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος.

Σε σχετική δήλωση του σημείωσε:

«Με τον π. Αλέξανδρο, Προϊστάμενο στον Ι. Ναό Αγίων Πάντων, σε μια από τις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της Θεσσαλονίκης, είχα το προνόμιο να γνωριστώ στους κοινούς αγώνες για να αποτραπεί η μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας Ασύλου στην οδό Μοναστηρίου. 

Στη συνέχεια έμαθα για το τιτάνιο φιλανθρωπικό έργο που φέρνει σε πέρας μαζί με τους εθελοντές στον Ιερό Ναό και υπό τη σκέπη του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, τον αγώνα του να προσφέρει σε καθημερινή βάση φαγητό σε 500 και πλέον συμπολίτες μας που στερούνται και τα πλέον απαραίτητα.

Αυτός ο Ιερέας που συνιστά την προσωποποίηση της προσφοράς και της αγάπης στην πράξη, η κατάθεση ψυχής του, με οδήγησε στο να ενημερώσω τους συνεργάτες στο δικηγορικό μου γραφείο και να τους ζητήσω να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να στηρίξουμε την προσπάθεια του, καλύπτοντας με δικά μας έξοδα όλες τις ανάγκες του συσσιτίου για ένα μήνα. 

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για έναν κληρικό που έχει αφιερώσει τη ζωή τους στο να μετατρέψει «την έρημο της μέριμνας σε παράδεισο προσφοράς», ακολουθώντας τις διδαχές του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστόδουλου».