15.4.21

Γιατί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε ξαφνικά να δει τον Νίκο Δένδια

 

Δεν έπρεπε να πάει καθόλου στη Τουρκία ο κ. Δένδιας. Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα, αφού γνωρίζουμε τι εννοούν "συζήτηση" οι Τούρκοι. Η παρουσία μας εκλαμβάνεται ως υποτέλεια.
Juan



Ραγδαίες εξελίξεις λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαμε την Τετάρτη το βράδυ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε ξαφνικά τον Έλληνα ΥΠΕΞ σε συνάντηση στο γραφείο του, (θα του δώσει καρέκλα ή θα τον αφήσει...όρθιο;) προκειμένου, όπως εκτιμούν διπλωματικές πηγές, να στείλει μήνυμα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διπλωματικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι κάθε συνάντηση σκοπό έχει να προετοιμάσει την επόμενη σε υψηλότερο επίπεδο. (Το υψηλότερο επίπεδο να φοβάστε...) Το νόημα αυτό είχε,  εκτός βέβαια όλων των άλλων,  και η συνάντηση Δενδια με τον Τούρκο ομόλογό του. Το γεγονός όμως ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θέλησε να συναντηθεί με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, εκτός  προγράμματος και πρωτοκόλλου, και μάλιστα πριν ο κ. Δένδιας συναντηθεί με τον κ. Τσαβούσογλου, ερμηνεύεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να στείλει μέσω του Νίκου Δένδια  ένα απευθείας μήνυμα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στην Άγκυρα.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την παραμονή του στην Άγκυρα, την Πέμπτη, 15 Απριλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan. Η συνάντηση έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα στις 15.00 ώρα Ελλάδας» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Το απόγευμα ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

https://thessbomb.blogspot.com/


*Τα σχόλια με πράσινα γράμματα είναι του  συνεργάτου μας Juan