8.4.21

Οι φρουρές των παραγοντίσκων και ο ασκός του Αιόλου



Σας λέω λοιπόν πως ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε η υπόθεση της φρούρησης του Μένιου Φουρθιώτη είναι τόσο μεγάλος που αν σκάσει, θα… σκάσει, όπως μαθαίνω, με πάταγο.


Σήμερα θα αρχίσω με κάτι διαφορετικό που ενοχλεί, για να μην πω ότι έχει εξοργίσει την κοινή γνώμη: Με την πολυπληθή αστυνομική προστασία που έχουν στην υπηρεσία τους διάφοροι παράγοντες και παραγοντίσκοι του δημόσιου βίου και με τη φρουρά που έχει διατεθεί στον Μένιο Φουρθιώτη. Σας λέω λοιπόν πως ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε η υπόθεση της φρούρησης του Μένιου Φουρθιώτη είναι τόσο μεγάλος που αν σκάσει, θα… σκάσει, όπως μαθαίνω, με πάταγο.

Αυτό μου λένε κυβερνητικοί παράγοντες που εμφανίζονται σφόδρα ενοχλημένοι με τους πολλούς… Φουρθιώτηδες του δημόσιου βίου. Δηλαδή ορισμένους παράγοντες, παραγοντίσκους, μικροεκδότες αγνώστου… προελεύσεως , ακόμη και… ιδιοκτήτες σάιτ που πιέζουν συνεχώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να τους παρέχει αστυνομικούς για φύλαξη. Να θυμηθείτε ότι οι επιτροπές για την παροχή αστυνομικής προστασίας, δεν έχουν αλλάξει, είναι οι ίδιες από την προηγούμενη κυβέρνηση. Και όμως…

«Υπάρχουν πολλά ψώνια που νομίζουν ότι ανεβαίνουν… level αν έχουν αστυνομικό φρουρό», μου λέει κάποιος που ξέρει καλά από αυτά. Εάν θέλουν, όλοι αυτοί οι διάφοροι «παράγοντες του δημοσίου βίου» να έχουν το τίμημα της δόξας ας προσλάβουν δική τους προστασία, δηλαδή ας αναλάβουν τα έξοδα της φρούρησής τους  και όχι να επιβαρύνουν με αστυνομική προστασία τους φορολογούμενους. Αφήστε που ορισμένοι από αυτούς εφευρίσκουν διάφορες υποτιθέμενες απειλές για να υποβάλουν το αίτημά τους, αντί να πληρώνουν οι ίδιοι το… ψώνιο τους.

«Θα κοπούν μαχαίρι όλα αυτά, αλλάζει οσονούπω το πλαίσιο για την φρούρηση προσώπων», μου διαμηνύουν ανώτατα κυβερνητικά στελέχη που βλέπουν τη ζημιά που προκάλεσε ο Μένιος.

***

Παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα

Ο οποίος Μένιος, μου λένε ότι θα περάσει σύντομα την πόρτα του εισαγγελέα  για να δώσει εξηγήσεις σε  διάφορες υποθέσεις που δεν είναι και τόσο… καθαρές. Από τις υπέρογκες αμοιβές που εμφανιζόταν να  έπαιρνε προκειμένου να «χτυπήσει» και το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» του υπουργείου Εργασίας, έως διάφορες εταιρείες αμφιβόλου σοβαρότητας. Ενώ, πληροφορούμαι ότι και η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά του. Ήδη, έμαθα, την υπόθεση ανέλαβε οικονομικός εισαγγελέας. Και κάτι ακόμα. Μπορεί ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μην γνώριζαν  μέχρι προσφάτως ποιος είναι ο Φουρθιώτης και τι δουλειά κάνει αλλά εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν έγινε τότε η καταγγελία από τον τότε υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση όταν ο κ. Φουρθιώτης, όπως είπε «μπούκαρε»« στο υπουργείο του. Δηλαδή έχετε καμία αμφιβολία ότι εάν τότε γινόταν καταγγελία δεν θα είχε τότε κινηθεί η Δικαιοσύνη εναντίον του;

https://www.tovima.gr/