25.4.21

Οι στολές των αστυνομικών!

 


Ο κόσμος αναγνώριζε του αστυνομικούς από τη γνωστή στολή τους, τη χειμερινή, την καλοκαιρινή καθώς και την ΥΜΕΤ με παρεμφερή στολή και τα ΜΑΤ με τη χακί, με  πηλίκια, τζόκεϋ και κράνη.

Τώρα καλείται να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άτομα που άλλα φορούν πράσινες, κόκκινες κίτρινες, μπλέ, μαύρες, και πρόσφατα ...γαλάζιες!!! Μόνο ...σομόν δεν είδαμε ακόμα!

 Αντε τώρα να ξεχωρίσει    ο πολίτης ,ποιος είναι security, ποιος είναι ...σχολικός τροχονόμος, ποιος είναι της υπηρεσίας καθαριότητος του Δήμου, ποιος είναι της...ΔΕΗ και πολλών άλλων ιδιωτικών φορέων!

Πρέπει να πάει κοντά, να ψάξει να βρει στη στολή επάνω, κάποιο σήμα της αστυνομίας για να καταλάβει με ποιον έχει να κάνει! 

Όσο για πηλίκια; Ούτε λόγος! Κράνη,Μαύρες, μπλε  χακί κουκούλες, σκουφάκια, σκούφοι και τις περισσότερες φορές ...τίποτα!!!

  Αλήθεια, κανείς από τους ανωτέρους τους δεν ενδιαφέρεται πλέον για την εμφάνιση των αστυνομικών;

 Και οι αρμόδιοι, δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν από το να εφευρίσκουν συνεχώς...στολές άλλων χρωματισμών;

 Αντί να ασχολούνται οι αρμόδιοι (πολιτικοί ) με την  ποικιλία των στολών, θα έπρεπε να ασχοληθούν με την αμοιβή των αστυνομικών, που ενώ  η ζωή τους και η σωματική ακεραιότητα ευρίσκεται συνεχώς σε  κίνδυνο, τα χρήματα που λαμβάνουν για μισθό είναι τουλάχιστον αστεία,  το δε επάγγελμά τους (λειτούργημα) δεν υπάγεται στα ανθυγιεινά (!) 

Προφανώς με τη λογική των πολιτικών, είναι υγιεινό να συμπλέκεται κανείς με κακοποιούς κάθε στιγμή και να ανταλλάσσει πυροβολισμούς και να μη γνωρίζει αν θα επιστρέψει σπίτι του!!!

______________

Φωτογραφίες από  μερικές στολές που χρησιμοποιεί η Αστυνομία:















Δεν λέμε να είναι οι στολές ίδιες, αλλά δεν χρειάζεται να εξαντλήσουν όλα τα χρώματα της ίριδος για να  καυχώνται οι πολιτικοί για τη δημιουργία -κάθε τόσο- "ειδικών" Υπηρεσιών! 


Α. Αλεξανδρής