10.4.21

Γιώργος Καραϊβάζ : Στο μικροσκόπιο τα ρεπορτάζ του – Ψάχνουν ποιον μπορεί να είχε «ενοχλήσει»

 

Στα ρεπορτάζ, με τα οποία είχε καταπιαστεί το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα με εκείνα που θα μπορούσαν να είχαν «ενοχλήσει» αναζητούν το κίνητρο των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την εν ψυχρώ δολοφονία του.


Οι δράστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οργάνωσαν και εκτέλεσαν «συμβόλαιο θανάτου» με θύμα τον δημοσιογράφο, τις κινήσεις του οποίου παρακολουθούσαν επί μέρες, τουλάχιστον.

Ήξεραν το δρομολόγιο, τις κινήσεις και τα ωράριά του και του έστησαν την ενέδρα – μέρα μεσημέρι- έξω από το σπίτι του, περιμένοντάς τον να επιστρέψει στην οικογένειά του, έχοντας ολοκληρώσει την δουλειά του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star. 

Ενδεικτικό της αγριότητας του εγκλήματος, πάντως, είναι ότι ο δολοφόνος φέρεται να έριξε και «χαριστική βολή» στον Γιώργο Καραϊβάζ για να μην αφήσει καμία ελπίδα επιβίωσης στο θύμα του.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Star, αξιωματικοί της αστυνομίας τονίζουν πως από τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες είναι εμφανές πως δεν ήθελαν να τον τρομοκρατήσουν, αλλά να τον σκοτώσουν. Ο τρόπος που τον πλησίασαν, δηλαδή ότι έφτασαν πολύ κοντά, καθώς και το γεγονός ότι τον πυροβόλησαν πολλές φορές, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες τον ήθελαν νεκρό. 

Ψάχνουν στα ρεπορτάζ του αυτούς που είχε «ενοχλήσει»

Έτσι λοιπόν, τις επόμενες μέρες αναμένεται αξιολόγηση και έρευνα αυτών των εκτιμήσεων σε μια προσπάθεια να πάρουν οι έρευνες κάποια κατεύθυνση.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να συλλέξουν όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες και περιγραφές από τους αυτόπτες μάρτυρες, για να φτιάξουν ένα πρώτο «προφίλ» των δύο νεαρών ανδρών που σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο. 

Το στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον, αλλά και προβληματισμό είναι ότι οι δολοφόνοι δεν κάλυψαν τα πρόσωπά τους, όπως τουλάχιστον κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αρχές έχουν στα χέρια τους δύο μαρτυρίες – φωτιά. Πρόκειται για αυτόπτες μάρτυρες που είδαν από την αρχή μέχρι το τέλος τη στιγμή της δολοφονίας.

Αναζητούν στοιχεία για τους δράστες

Από την ώρα της δολοφονίας οι αρχές συλλέγουν κάθε στοιχείο, κάθε μαρτυρία, κάθε λεπτομέρεια, ακόμη και την πιο ασήμαντη φαινομενικά, αλλά και βίντεο σε μια προσπάθεια να αποτυπώσουν τις κινήσεις των δραστών, το δρομολόγιο της διαφυγής τους, ώστε να αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι που θα τους οδηγήσει στην ταυτοποίηση των ηθικών και φυσικών αυτουργών της δολοφονίας.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση για να διαπιστωθεί αν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια στο παρελθόν, γεγονός που θα έδινε μια κατεύθυνση στις έρευνες.

«Έχουμε εκδίκηση»

Αξίζει να σημειωθεί ότι για «ρεπορτάζ που είχε ενοχλήσει» έκανε λόγο και ο Πάνος Σόμπολο, ο οποίος μάλιστα μίλησε για «εκδίκηση».

«Από τα λίγα στοιχεία που έχουμε ως τώρα βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μαφιόζικη εκτέλεση κι όχι με τρομοκρατική ενέργεια. Βέβαια, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Επισημαίνω όμως ότι έχουμε να κάνουμε με μία δολοφονία πολύ καλά σχεδιασμένη και πολύ καλά οργανωμένη. Σίγουρα, έχουμε εκδίκηση» είπε χαρακτηριστικά.

«Τώρα γιατί τον εκδικήθηκαν και με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο κανείς δεν γνωρίζει. Έγραψε τίποτα στην ιστοσελίδα του και έκανε αποκαλύψεις; Είπε κάτι στην εκπομπή που εργάζεται στο Star; Αυτό που μπορώ να σου πω με βεβαιότητα είναι ότι η υπόθεση αργά ή γρήγορα θα εξιχνιαστεί» συμπλήρωσε.

https://www.in.gr/