30.4.21

Ο Τούρκος πρέσβης στις ΗΠΑ περιμένει εδώ και... τρεις μήνες να καταθέσει διαπιστευτήρια!



Ούτε μία ούτε δύο μέρες, αλλά τρεις μήνες έχουν στο… περίμενε οι ΗΠΑ τον νέο Τούρκο πρέσβη, Μουράτ Μερτζάν, ο οποίος στις 24 Φεβρουαρίου διορίστηκε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως πρέσβης στην Ουάσινγκτον, σε μία κίνηση που αποσκοπούσε σε αλλαγή σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.  

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος διπλωμάτης περιμένει εδώ και τρεις μήνες για να καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στην αμερικανική πρωτεύουσα. 

Όπως σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, αυτό είναι δείγμα διπλωματικής αποδυνάμωσης της χώρας, που με τη στάση της χάνει συνεχώς συμμάχους, αντί να κερδίζει. Μάλιστα επιρρίπτουν περισσότερη ευθύνη σε όλη αυτή τη φαινομενική διπλωματική κατρακύλα επί Αμερικανικού εδάφους, στην εξασθένιση του τουρκικού λόμπι που φέρεται να μην μπορεί πλέον να εκπληρώσει τους στόχους του.

Μάλιστα, φαίνεται ότι θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο, καθώς ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι οι S-400 να φύγουν από την Τουρκία, δε θα προχωρήσει τίποτα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

https://www.capital.gr/


 Αναρτήθηκε από το συνεργάτη μας Μιχάλη Τσολάκη