26.4.21

Νέα ΣΦΑΛΙΑΡΑ από ΗΠΑ σε Τουρκία: Τελεσίγραφο για απόσυρση δυνάμεων από την Λιβύη...!!!




Οι ΗΠΑ ξεκινούν ανησυχούν και προετοιμάζονται για πιθανές επιχειρήσεις κατά Τζιχαντιστών στην Λιβύη


Το Πεντάγωνο έστειλε τελεσίγραφο σε Άγκυρα και Μόσχα απαιτώντας απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, ενώ προετοιμάζει πιθανή επιχείρηση κατά Τζιχαντιστών, η οποία μπορεί να στραφεί κάτω υπό προυποθέσεις βέβαια, και κατά των Τούρκων στην χώρα.

Πρόκειται για περίπλοκη και λίαν επικίνδυνη κατάσταση στη Λιβύη ανάμεσα σε ΗΠΑ, Τουρκία και Ρωσία.

Οι Αμερικανοί όπως είχαμε προβλέψει πιθανόν να επιχειρήσουν ένα σενάριο τύπου “Ιράκ” στην χώρα αυτή, για πολλούς και πολύ σημαντικούς λόγους, όπως τα τεράστια κοιτάσματα και η εισχώρηση των Τούρκων στην Αφρική.

Η Ουάσινγκτον επανέλαβε επίσημα ξανά την απαίτηση της πλέον σε Τουρκία και Ρωσία, να αποσύρουν άμεσα τα στρατεύματα τους από τη Λιβύη.


Η εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο), Τζέσικα Μακ Ντάικ, επιβεβαίωσε ότι η επιδίωξη της πολιτικής οδού στη Λιβύη απαιτεί από όλα τα μέρη να τηρήσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και να αποσύρουν όλους τις ξένες στρατιωτικές δυνάμεις και όλους τους μαχητές που συνδέονται με άλλα κράτη και μισθοφόρους.

Η ίδια δήλωσε σε αποκλειστικές δηλώσεις ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Λιβυκό Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου (LPDF), ενώ η χώρα της αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά τον κίνδυνο που προκύπτει από τρομοκρατικές ομάδες στη Λιβύη, συμπεριλαμβανομένου του ISIS και της Αλ Κάιντα στο Μαγκρέμπ.

“Το ISIS και η AL-QAEDA αντιπροσωπεύουν σοβαρό κίνδυνο στην περιοχή και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Λιβύη”, τόνισε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η ίδια δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται για να εξουδετερώσουν τρομοκρατικές ομάδες και να τους στερήσουν την ικανότητα να απειλήσουν τις ΗΠΑ ή τα συμφέροντά τους στην περιοχή.

Εξήγησε δε ότι η πεποίθηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναφέρει ότι «όλες οι ομάδες που δεν συμμετέχουν στο πολιτικό κομμάτι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι ευάλωτες στην επιρροή κακών παικτών όπως η Ρωσία, καθώς και εξτρεμιστικών ιδεών» ( καμπανάκι για Τουρκία).

«Υποστηρίζουμε τη συμφωνία της 23ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας για απόσυρση όλων των ξένων μαχητών και μισθοφόρων, και εκφράζουμε αυτές τις θέσεις στις συζητήσεις μας με την Τουρκία», τόνισε η εκπρόσωπος των ΗΠΑ εκτιμώντας ότι η αποσταθεροποιητική ρωσική επέμβαση στη σύγκρουση στη Λιβύη προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης στη Μεσόγειο.