23.4.21

Ρωσικό αντίδοτο στα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη-Βίντεο

 


Μία από τις απειλές που η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα, είναι αυτή των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Όπως γράψαμε η Τουρκία διαθέτει ήδη ένα στόλο 140 εξοπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και διαθέτει και πολλά άλλα χωρίς οπλισμό. Το πως μπορούν να επιδράσουν σε μια αντιπαράθεση το είδαμε πολύ πρόσφατα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχουμε καταλήξει σε κάποια λύση για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα.

Υπάρχουν πολλές και μία απ΄ αυτές παρουσιάζει η κυπριακή ιστοσελίδα defenceredefined.com.cy .

Πρόκειται για ένα ρωσικό σύστημα που είναι επί της ουσίας μια αερομεταφερόμενη νάρκη κατά μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Το ρωσικό σύστημα, είναι βασισμένο στα πυρομαχικά υπό την επωνυμία Lancet, τα οποία αποτελούν αιωρούμενα πυρομαχικά που αναπτύχθηκαν από τη εταιρεία ZALA AERO.

Όπως αναφέρει η κυπριακή αμυντική ιστοσελίδα «Defence Redefined», ο Alexander Zakharov, επικεφαλής σχεδιαστής του ομίλου εταιρειών ZALA AERO (θυγατρική της Kalashnikov), παρουσίασε πρόσφατα το υπόψη πυρομαχικό στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του εχθρού κινούνται με ταχύτητες περίπου 150 χιλιομέτρων την ώρα και το Lancet είναι ικανό να τα χτυπήσει, λέει ο σχεδιαστής.

Επί του παρόντος, οι ειδικοί δοκιμάζουν το σύστημα. Σύμφωνα με τον Zakharov, τα πυρομαχικά Lancet μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από εκτοξευτές εδάφους, αλλά και εν κινήσει, ακόμη και από τη θάλασσα. Ο σχεδιαστής τόνισε ότι έχουν γίνει πολλές εκτοξεύσεις από πλοίο και ότι όλες οι συσκευές λειτούργησαν με 100% επιτυχία.

Το Lancet μπορεί να αναλάβει αποστολές αναγνώρισης και επίθεσης και είναι ικανό να εντοπίσει και να καταστρέψει αυτόνομα στόχους αέρος, εδάφους και επιφανείας, αφού αυτό-εκρήγνυται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον στόχο.

Εκτός από την ύπαρξη διαφόρων συστημάτων καθοδήγησης που βασίζονται σε οπτικο-ηλεκτρονικά και συνδυασμένα μέσα, το Lancet είναι εξοπλισμένο με τηλεοπτικό κανάλι επικοινωνίας για μετάδοση σε πραγματικό χρόνο εικόνας, επιτρέποντάς στον χρήστη να επιβεβαιώσει την επιτυχία τυχόν επίθεσης (battle damage assessment).

Το αιωρούμενο πυρομαχικό παράγεται σε 2 εκδόσεις από την κατασκευάστρια εταιρεία την έκδοση Lancet-1 και Lancet-3. Το Lancet-3 μπορεί να φέρει φορτίο (π.χ εκρηκτική κεφαλή) μέγιστου βάρους 3 κιλών, κινείται με ταχύτητα μεταξύ 80-110 χλμ και είναι ικανό να καταρρίπτει στόχους σε ακτίνα έως και 40 χιλιομέτρων από το σημείο που ίπταται.

https://www.militaire.gr/