10.4.21

Ο Ντράγκι είπε τα πράγματα με το όνομά τους για τον δικτάτορα Ερντογάν: Όμως την κ. Μέρκελ τη ρώτησε;

 


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας, ο Μάριο Ντράγκι, είπε τα πράγματα με το όνομα τους για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Τον χαρακτήρισε δικτάτορα…

Όπως ακριβώς είναι, άλλωστε. Ένας απόλυτα αυταρχικός ηγέτης που εδώ και καιρό έχει μετατραπεί σε δικτάτορα. Μόνο οι Ευρωπαίοι δεν το έβλεπαν. Βεβαίως, άσχετα από τη δήλωση του Ιταλού πρωθυπουργού, στην Ευρώπη μετρά μόνο η γνώμη της Καγκελαρίου της Γερμανίας. Η Άγγελα Μέρκελ παραμένει θαυμάστρια του Ταγίπ Ερντογάν. Πέρασαν τρεις μέρες από τον εξευτελισμό της Γερμανίδας προέδρου της Κομισιόν, και δεν βρήκε κουβέντα να πει…

Ας το επαναλάβουμε: Χιλιάδες άνθρωποι έχουν φυλακιστεί με ψεύτικες κατηγορίες, ανάμεσά τους και συνάδελφοι δημοσιογράφοι. Τους Κούρδους τους καταστρέφει… Τις γυναίκες τις θεωρεί αντικείμενα… Όμως, οι εταίροι μας οι Ευρωπαίοι, δεν άκουσαν… Είχαν μία χρυσή ευκαιρία να δείξουν πυγμή εναντίον του Ερντογάν, αλλά προτίμησαν να τιμωρήσουν δύο χώρες εταίρους: την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πάνω απ’ όλα είχαν και έχουν τα συμφέροντά τους. Μόλις πριν τρεις μέρες βρέθηκαν οι πιο ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στην Άγκυρα, από τους οποίους ο Ερντογάν πήρε και τα …διαβατήρια.

  • Από τον Σάρλ Μισέλ και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έλαβε ότι ζήτησε και δεν έδωσε τίποτα. Και πάνω απ’ όλα τους πρόσβαλε και τους εξέθεσε. Ο πλέον εκτεθειμένος είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Με μία κίνηση θα εξευτέλιζε εκείνος τον Ερντογάν… Θα μπορούσε να σηκωθεί και να προσφέρει τη θέση του στην κ. Ούρσουλα. Δεν το έκανε, αντίθετα αναζήτησε δικαιολογίες.

Του υποσχέθηκαν δισεκατομμύρια αποδεχόμενοι τον εκβιασμό του. Ότι δήθεν θα στείλει στην Ευρώπη εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να στείλει ούτε ένα πια. Έκλεισαν οι πόρτες προς την Ευρώπη. Και από τον Έβρο και από το Αιγαίο. Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία δεν μπορούν να δουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Αυτοί εκεί… Θα συνεχίσουν να εκβιάζονται από τον Ερντογάν και να τον επιβραβεύουν.

Η Ευρώπη «ταρακουνήθηκε» από τη «βόμβα» του Μάριο Ντράγκι. Από τη στιγμή της δήλωσής του τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα βοούν. Ανακάλυψαν ξαφνικά το μεγάλο μυστικό: ότι ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας είναι δικτάτορας. Δεν είδαν τίποτα το καλοκαίρι όταν απειλούσε με πόλεμο την Αθήνα και τη Λευκωσία.

Δύο χώρες μέλη της Ε.Ε. απειλούνταν από την Τουρκία, αλλά η Ευρώπη έψαχνε αγωνιωδώς να δικαιολογήσει την κατοχική δύναμη ακόμα και στο θέμα της κατοχής της Κύπρου. Για τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών ευθύνεται η Κύπρος και όχι η Τουρκία για τη μη λύση του Κυπριακού. Ναι εκεί φτάσαμε.

Αξιωματούχοι στην Αθήνα και τη Λευκωσία «χάρηκαν» όταν πληροφορήθηκαν τη δήλωση του πρωθυπουργού της Ιταλίας. Όμως, επειδή έχουμε να κάνουμε με τους Ευρωπαίους φοβάμαι πως αυτή η χαρά θα είναι «κοντή». Η Τουρκία, δια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αντέδρασε στον χαρακτηρισμό του κ. Ντράγκι. Οπότε τα νεώτερα τα αναμένουμε με το ξημέρωμα…

  • Ο Ντράγκι, για συμφεροντολογικούς λόγους, θα πάρει πίσω τη δήλωση ή θα την αμβλύνει. Διότι, στο τέλος υπερισχύουν τα οικονομικά συμφέροντα, αλλά κυριαρχεί και ο φόβος του ανύπαρκτου πλέον μεταναστευτικού, καθώς πολλοί πρόσφυγες έχουν επιστρέψει ήδη στη Συρία και άλλοι εγκαταστάθηκαν σε καταυλισμούς στα τουρκο-συριακά σύνορα…

Οι Ευρωπαίοι, δυστυχώς, ζουν με παραμύθια. Δημιούργησαν μία ένωση, την οποία δεν πιστεύουν καθώς κυριαρχούν πάντα τα εθνικά συμφέροντα. Και πάνω απ’ όλα τους χρησιμοποιεί σαν εργαλεία η Γερμανία. Και από τη στιγμή που η κυρία του Βερολίνου, έχει θέση στην καρδιά της για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, οι ηγέτες της Ε.Ε. θα άγονται και θα φέρονται από αυτόν. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Εύχομαι ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας θα μας διαψεύσει όλους και θα συνεχίσει να προστατεύει την τιμή της Ευρώπης. Άλλωστε, δεν είναι πολιτικός, αλλά ένας τεχνοκράτης χωρίς αισθήματα…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Έγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος για τον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίο -αναφορικά με τη στάση του στα εθνικά θέματα- έχω μελετήσει, ίσως όσο κανείς άλλος:

«Η επιλεκτική μνήμη του κ. Σημίτη.

Κατασκευάζει συνομιλίες με Καραμανλή-Μολυβιάτη που ουδέποτε έγιναν. Ξεχνά όμως τραγικά γεγονότα που επί ημερών του έβλαψαν τη χώρα. Τα μοιραία Ίμια και το άγος της Μαδρίτης όπου, αναγνώρισε τουρκικά «ζωτικά συμφέροντα» γκριζάροντας το Αιγαίο.

Ο Κώστας Καραμανλής προκλήθηκε με θράσος και ψέματα. Απαντά σήμερα με ακλόνητα επιχειρήματα ενταφιάζοντας τον επί «20+1» χρόνια κατασκευαζόμενο μύθο της «επιτυχίας» του Ελσίνκι. Απαντά με τον πατριωτισμό και το ήθος που τον διακρίνουν.

Κάποιοι με θράσος, ψέματα και κατασκευασμένους μύθους προκαλούν το κοινό αίσθημα και μια ολόκληρη παράταξη.

Απαντάμε: Η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας έχει συνέπεια και συνέχεια. Ειδικά στα εθνικά θέματα κάθε απόπειρα να διαρραγεί αυτή η ενότητα είναι άσκηση στη ματαιότητα.

https://hellasjournal.com/